Zlatko Dalić objavio je svoj prvi popis ove godine. Među ostalima, pozvani su i Ivanušec te Musa

Točno tri mjeseca nakon osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru, hrvatska nogometna reprezentacija uskoro će se opet okupiti. Bit će uoči početka novog kvalifikacijskog ciklusa, u lovu na još jedan plasman na Europsko prvenstvo, a uvodne pripreme bit će Wales u Splitu 25. ožujka, odnosno Turska u gostima tri dana poslije.

Danas je izbornik Zlatko Dalić objavio je svoj prvi ovogodišnji popis igrača koje je pozvao na okupljanje, na kojem se nalazi 25 nogometaša. Nema više umirovljenog Dejana Lovrena, ali ne previše iznenađenja u odnosu na igrače koji su bili u Kataru. Ne, tu je i nekoliko novih imena vezano za Svjetsko prvenstvo, kao npr Dinamovog kao Luke Ivanušecmladog napadača Petra Muza te golmana Nediljka Labrovića.

Na izbornikovom popisu, osim tog riječkoga vratara, tu su još Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Patos), dok je Ivo Grbić dobio pretpoziv.

Prelazimo zatim u obranu, Dalićevi izabranici u toj su liniji Borna Barišić (Rendžeri), Joško Gvardiol (Leipzig), Josip Juranović (Union Berlin), Domagoj Vida (AEK), Borna Sosa (Stuttgart), Martin Erlić (Sassuolo), Josip Šutalo (dinamo) ti Josip Stanišić (Bayern).

💥 Evo #Hrvatska sastav za prva dva @EURO2024 kvalifikacije! 💥#EURO2024 #Obitelj #Vatreni❤️‍🔥 pic.twitter.com/Az1WnamXJs

— HNS (@HNS_CFF) 6. ožujka 2023

Kapetan će se boriti za jednu poziciju u veznom redu Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Između), Mateo Kovačić (Chelsea), Mario Pašalić (Atalanta), Lovro Majer (Rennes), Luka Sučić (RB Salzburg), Nikola Vlašić (Torino) i novopozvani Ivanušec.

I na samom kraju, u napadu, osim spomenute Muse iz Benficebiti i Andrej Kramarić (Hoffenheim), Mislav Oršić (Southampton), Bruno Petković (Dinamo), Ivan Perišić (Tottenham), Marko Livaja (Hajduk), a za razliku od Katara, više nema Ante Budimira.

Inače, osim Grbića, i oni su dobili pozive Kristijan Jakić (jedinstvo Frankfurt), Dion Drena Beljo (Augsburg) i Dario Špikić (Dinamo), a reprezentacija će se okupiti 20. ožujka u Splitu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr