Heroji dana: Cibosi

Nekako, a da zapravo nitko od uključenih — igrača, trenera, navijača — ne može točno reći kako, Cibona je pobijedila Crvenu zvezdu.

Nekoć, nije to bilo baš toliko davno, pobjeda jednog hrvatskog košarkaškog kluba nad velikim rivalom iz Beograda ne bi nužno bila toliko šokantna vijest, ali zadnjih su godina te pobjede rijetke i nimalo očekivane; doduše, Zvezdu je već ove sezone skinuo i Zadar, no Cibona ga je posljednji put osvojila prije devet godina, u polufinalu ABA lige 2014. u Beogradu.

Legendarni Duško Ivanović, danas na klupi crveno-belih, mrštio se toliko da je na trenutke, s onim konjskim repićem iza ćelavog ‘pročelja’ izgledao kao kakav demon ili sablasni žeteoc; pa je zabio glavu u dlanove u nevjerici dok je Cibona, predvođena Bornom Kapustom, Krešimirom Radovčićem ja Lovrom Mazalinom čupala konačnih 85-81.

Ali jučer kao da onaj hashtag #vjerujusebe na tribinama Draženova doma nije bio samo reklamni slogan.

Ovaj čudnovati klub, koji je dosad već valjda stao propao, koji na početku sezone nije imao ni igrača niti se znalo postoji li uopće i hoće li se natjecati — klub koji je nekoć bio ponos Zagreba i europski prvak, a danas je malo koga još briga za njega i sve je manje onih koji znaju nabrojati barem ova tri gore navedena imena s njegova rostera — pobijedio je višestruko skupljeg i boljeg suparnika.

Ne znamo ni mi kako, ali titula heroja dana ide Cibosima.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr