Tucak o kvalifikacijama za Svjetski kup: 'Nećemo se opterećivati ​​plasmanom'

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u srijedu otvara kvalifikacije za Svjetski kup.

Turnir je u rasporedu od 8. do 14. ožujka, a utakmice se igraju na bazenu Mladosti uz Savu. Prvi suparnik Hrvatske je reprezentacija TUŽNO-a.

Utakmicu i turnir najavio je danas Ivica Tucakizbornik hrvatske reprezentacije.

“Ovo je sjajna prilika da nam čitava reprezentacija bude jedno malo duže vrijeme na okupu. Ja kao trener više volim dugotrajnije pripreme, ali nije niti ovo loše, dapače”, rekao je.

“Nećemo se opterećivati ​​mjestom koje ćemo osvojiti, uostalom ne dijele se ovdje ni zlata, ni srebra, ni bronca, ali cilj postoji, a on je odigrati turnir što je bolje moguće”, dodao je.

Hrvatska već u četvrtak čeka utakmicu s francuskom. U subotu Barakude igraju protiv Italijeu nedjelju protiv japanskia 14. ožujka u rasporedu je posljednja utakmica, ona protiv Mađarske.

Jedini siguran sudionik Superfinala Svjetskog kupa je reprezentacija SAD-a koja će biti domaćin završnog turnira, dok će prolaz na završnicu izboriti još dvije momčadi iz naše skupine te tri momčadi iz skupine koja se igra u Podgorici, gdje će igrati Crna Gora, Grčka, Srbija, Španjolska, Gruzija ja Australija.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr