Kontrola: Bayern je na gol prednosti dodao još dva te je eliminirao PSG

Veliki preokret i vatromet kakav se očekuje od favorita Lige prvaka ipak se nije dogodio u Münchenu. PSG ipak očito još nije zrela i velika ekipa, a Bayern je u takvoj maniri iskontrolirao sve, zabio i kod kuće još dva gola te je s ukupnih 30 izborio četvrtfinale.

Nije se mnogo toga događalo u prvih 20-ak minuta, ali vidljivo je da je aktivniji bio PSG. Gosti su pokušavali izbacivati Kylian Mbappéa u bijeg i trk s obranom, ali prva prava šansa dolazi u 25. minuti.

Tada je s lijeve strane dobio loptu Leo Messi, Yan Sommer dosta je izašao s gola pa se stvorila gužva i borba za loptu, a do nje za dlaku prvi dolaze vratar i Matthijs De Ligt taman prije nego što bi Messi pucao na prazna vrata.

Zaigrani Sommer skoro je svojima presudio 13 minuta kasnije kada je išao bespotrebno driblati pa je izgubio loptu i ponudio vitinhi loptu na dlanu, ali udarac ovoga izbija opet De Ligt i to s gol linije.

S druge strane nije bilo puno konkretnog, tek dva manje opasna udara Jamala Musiale pa se bez pogodaka otišlo na poluvrijeme. Ne, zato je u drugo mnogo bolje krenuo Bayern.

Kao da je plan bio izdržati početni nalet pa ubiti utakmicu jer u 50. minuti u dobroj situaciji našao se Eric-Maxim Choupo-Moting koji je pao u duelu s Danilo. Traže tribine penal, ali VAR provjerava je tiha, kratka i bez reakcije.

Samo dvije minute kasnije opet VAR, ali ovaj put poništava gol. Choupo-Moting sad je zabio glavom nakon što mu je ubacio Alphonso Daviesali Thomas Müller iz zaleđa je napravio kretnju prema lopti prije no što je ona ušla u mrežu te je tako utjecao na igru ​​i gol ne vrijedi.

Zaiskrilo je nakon toga na terenu, pa i na klupama, ali razmirice je brzo otklonio novi gol, ovaj put legalan. Igrala se 61. minuta kada su Leon Goretzka i Müller u pritisku ukrali loptu Marko Verrattiju u opasnoj zoni i odmah poslužio Choupo-Motinga, a Kamerunac je nemilosrdan iz blizine.

Zabio je tako Bayernov napadač svom bivšem klubu iz kojeg je 2020. stigao baš u Bayern te je za ukupnih 2-0 praktički zabilježio sudbinu.

Ne, skoro je to promijenio Sergio Ramos u 65. minuti. Ubacio je Messija iz kornera, a Španjolčev udarac glavom sjajno čupa Sommera koji se tako u prvoj prvoj intervenciji drugog dijela iskupio za onu grešku krajem prvog.

Da je bilo malo više mirnoće u završnici, mogao je Leroy Sane u narednim minutama nakon svog ulaska sve riješiti. Od 75. do 79. zaredale su mu se tri situacije, prvu je zapucao pokraj gola nakon driblinga koji je odlučio završiti sam, u drugoj je dugo bio neodlučan što napraviti pa je pao, a treću je loše primio nakon niske lopte s desne strane.

Skoro je kaznu za sve to u 82. minuti opet dao Ramos, ali nema Španjolac sreće jer je ovaj put nakon kornera pucao malo pokraj vratnice ukopanog Sommera. PSG osim iz prekida u drugom dijelu nije stvorio ništa, a Bayern je izgledao kao da se neće zadovoljiti samo minimalnom pobjedom i prolazom.

Nije bila minimalna pobjeda jer je krenula jedna kontra u 89. minuti, a ovaj put lopte u njoj nije dirao Sanéa, već je ona došla do Sergea Gnabryja koji je za dlaku izbjegao zaleđe i zabio za 2-0.

Moglo je u nadoknadi biti i 3-0, ali Sadio Mané koji je zabio ovaj je put ipak bio iza zadnjeg čovjeka. Ne, neće se nitko buniti jer s ukupnih 3-0 Bayern ide među najboljih osam, a za PSG europsku sezonu opet je fijasko.

Josip Stanišić odigrao je svih 90 minuta.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr