Gledali ste večernji ogled Tottenhama i Milana? Čestitamo, bacili ste dva sata u vjetar

Tottenham je večeras u poprilično letargijskom ambijentu dočekao Milan u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Momčad koju vodi Antonio Conte morala je loviti minimalni zaostatak iz prvog ogleda, a zadnja dva susreta upisala je jednako toliko poraza i to istim rezultatom; prvo je s 1-0 poražena od Sheffielda u FA Cupu, a onda ju je tako svladao i Wolverhampton u Premier ligi.

Conteovi dečki trebali bi se tek tako trgnuti ukoliko su željeli preokrenuti Rossonere, ali večerašnja utakmica — koja je, inače, kasnila 10 minuta zbog prometnih nedaća u Londonu — bila je turobna za gledati. Milan je obranio prednost i ide dalje (0-0).

Nijedna ekipa nije htjela preuzeti rizik, a prvo poluvrijeme ste mogli doslovno prespavati. Dovoljno je spomenuti činjenicu da smo u tom razdoblju vidjeli dva šuta od svake momčadi, a nijedna od njih nije ušla unutar okvira gola.

Tottenham je svoja dva udarca uputio preko Emerson Royala u 12. i Moje ime je Sona u 23. minuti, a Milan je prijetio zaslugom Juniora Messiasa. Njegov pokušaj iz 18. minute s desne strane vjerojatno je bio i najopasniji u prvom poluvremenu. Mike Maignan imao je jednu intervenciju u 35. minuti, ali se radilo o odbijenoj lopti koja bi se računala kao autogol.

Očekivani golovi (xG) obje momčadi je 0,19 pa se ne može zaključiti da smo u Londonu gledali dinamičnih i zabavnih 45 minuta.

Ni Tottenham ni Milan u prvom poluvremenu nisu uspjeli pogoditi okvir gola. Kombinirali su ukupno samo 0,19 xG.

Zabavna polovica. 💤 pic.twitter.com/eBXxwHiJhH

— Statman Dave (@StatmanDave) 8. ožujka 2023

Nastavak je barem ponudio neke šanse. Brahim Diaz u 51. je minute zaprijetio Fraseru Forsteru poslije spretnog i pomalo sretnog driblinga, a Tottenham je prvi šut unutar okvira ubilježio tek u 64.; Pierre-Emile Højbjerg tada je silovito opalio s desne strane kaznenog prostora, ali Maignan je pokrio bliži kut i odbio loptu u korner.

Iako je Milan izgledao relativno sigurno, postojala je mogućnost da Spursi uvijek zakuhaju neku nevolju. Međutim, šanse za eksponencijalno su pale u 77. minuti.

Niti jedan igrač iz Premier lige nije zaradio više javnih opomena od Christian Romera 2023. godine; ima ih ukupno sedam, uključujući i onu dvije koju je zaradio večeras. Drugi žuti karton zaradio je 15 minuta prije kraja kada je napravio prekršaj Thea Hernandez i ostavio Spurse s 10-oricom, a oni se nisu uspjeli vratiti i matirati Maignana.

Najbliže tome došao je Harry Kane koji je u trećoj minuti nadoknade na Sonov ubačaj pokušao glavom, ali se Francuz sjajno zaštitio. Divock Origi potom je iz kontra pogodio vratnicu, a bio je to i kraj uzbuđenja na londonskom stadionu.

Ivan Perišić započeo je ogled za Tottenham i izašao u 53. minuti, a Ante Rebić ušao je u 89..

Dakle, Milan će u četvrtfinale prvi put nakon 11 godina (zanimljivo, tada su u osmini izbacili Arsenal), a Spursi — koji nisu zabili ni treću utakmicu zaredom — mogu se fokusirati na osiguranje plasmana u sljedećem izdanju Lige prvaka kroz nacionalno prvenstvo.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr