Mamićeva struja srušila je kvorum Dinamove skupštine. Klub nastavljaju voditi Upravu i Barišić

Nakon dva sata burne Dinamove skupštine, koja je tjednima podcrtana kao najvažnija u modernoj klupskoj povijesti, riješeno nije praktički ništa. Ostalo je sve na prvoj točki dnevnog reda i raspravi oko povjerenika, a na kraju su pripadnici tzv. Mamićeve struje u skupštini napustili Sheraton i srušili kvorum.

To praktično znači da Dinamo ostaje bez Nadzornog i Izvršnog odbora do daljnjeg, odnosno dok se skupština opet ne sazove i odradi, a klub će tada voditi Upravu i predsjednik Mirko Barišić. Nakon odlaska skupštinara, u dvorani ih je ostalo 37, dok je kvorum 41.

Uprava zasad ima dva člana, Vlatku Peras i jučer imenovanog Darija Šimićadok je Željko Marković pozvao da IO, koji vlast ima do 11. ožujka, u sljedećih dva dana imenuje još člana ili dva kako bi Dinamo normalno funkcionirao.

Na skupštini se našlo 70 članova, od čega je bilo osam povjerenika koji su i bili predmet razdora. Naime, povjerenici su se tu našli kao oni koji su u posljednjim tjednima u klubu doveli najviše novih članova.

Ne, gotovo od početka zasjedanja krenula je rasprava oko toga treba li ih službeno verificirati prije bilo kakvog drugog glasanja na točkama dnevnog reda. Damir Zorićnajistaknutiji član struje oko Zdravka Mamića tvrdio je kako se prije verificiranja povjerenika, odnosno bez njihovih glasova trebalo izabrati radno predsjedništvo.

O njemu se i glasalo dva puta, ali Barišić je dopustio i da povjerenici dižu ruke is njima je imao 36 glasova protiv 34 suprotne struje, pa je jasno da bez povjerenika Barišićeva struja nema većinu.

“Ne znam tko su ovi ljudi koji su se pojavili, ne znam jesu li članovi Dinama”, slatkoo je Zorić za Sportske novosti. “Tko ih je tamo posjeo da nam dijele lekcije, ja ne znam. Skupština sigurno nije. Trudili smo se pojasniti svima kako glase naši članci Statuta, poslovnika, točka dnevnog reda koju je potpisao sam predsjednik Barišić. To što oni to ne žele slušati ne mogu nazvati drugačije nego pravnim nasiljem. Nije prvi put, to se već događa neko vrijeme u Dinamu.”

Barišić je već najavio pisanje novog Statuta, a sve se nije svidjelo Bad Blue Boysima koji su se u velikom broju okupili ispred Sheratona. Nakon vijesti o nesreći, neki od najvatrenijih obožavatelja čak su upali u hotel.

Sve u svemu, kaotična situacija se nastavlja pa tek ostaje pratiti što će se događati u sljedećim tjednima i mjesecima.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr