Donna Vekić je nakon osvajanja Monterreya pala na prvu preponi u Indian Wellsu

Donna Vekić ostvarila je sjajan uspjeh na nedavno završenom WTA turniru u Monterreyu; Osječanka je u Meksiku osvojila svoju četvrtu titulu u karijeri, a zatim se okrenula nastupu u Indian Wellsu.

U prvom kolu bila je slobodna, ali se danas ogledala s 95. svjetskom igračicom Lesijom Kurenko, kvalifikant koji je prethodno nanizao tri pobjede. Vekić nije uspio nastaviti sjajan niz započet u Meksiku; izgubila je 2-1 u setovima (6-2, 2-6, 2-6).

Curenko je već u početnom gemu oduzela servis Hrvatici, ali ona joj je odmah uzvratila istom mjerom i zatim počela još dva breaka do kraja seta za uvjerljiv uvod u meč. Međutim, nakon tog vodstva, Vekić je prilično glatko ispustio sljedeći set.

Ukrajinka joj u drugom dijelu meča nije dopustila niti jednu break loptu, a svoju priliku iskoristila je i izjednačila. Vekić je posljednji set krenuo odlučno i poveo 2-0, ali je Curenko potom osvojio šest uzastopnih gemova i pobijedio.

Vekić je danas iskoristio tek četiri od 13 break lopti, a ovo joj je prvi poraz poslije mjeseca dana i četvrtfinala Linza.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr