Sopić nakon ludila u Gorici: 'To mogu samo momčadi s karakterom i velikim loptama'

Gorica je danas došla do novih bodova u HNL-u, ali na iznimno vratoloman način. Do 79. minute gubila je na domaćem terenu od Istre i to rezultatom 3-1, a naposljetku je, u nadrealnom razvoju događaja, pobijedila 5-4 i došla na četiri boda minusa od pretposljednjeg Šibenika.

Domaći trener Željko Sopić prokomentirao je veliko slavlje svoje ekipe.

“Da sam predsjednik kluba na poluvremenu bih potjerao osmoricu igrača i trenera”, istaknuo je. “Mi smo protiv tiki-take igrali bez faule, gubili 3-1, a moglo je biti i 5-1 za Istru. Ne možemo pobijediti ako ne napravimo barem 20 prekršaja, a sve se loše počelo okretati bolje od 60. minute kada je ušao Joey Suk. To je svevremeni borac koji i druge potiče na isto. Kao da je netko s njim upalio struju i počnu se svi bacati na glavu. To mogu samo ekipe s karakterom velikim mudima, kako se kaže u mom kraju.”

Igračima je dao dva slobodna dana.

“Poslije ovakvog emocionalnog pražnjenja dva dana nitko ne može trenirati, ali moramo ostati na zemlji jer smo još zadnji”, podsjetio je. “U euforiji i ludilu vidjelo se da smo donijeli nervozu u Istrine redove, više nije igrala lako i ležerno, a mora se priznati da smo u svemu imali i sreće. Zabili smo pet golova, a prije ove utakmice samo tri u njih sedam, a još ću reći da sam Mitrovića htio vaditi, a on je zabio pobjednički gol.”

Naravno, gostujući strateg Gonzalo Garcia bio je pomalo u nevjerici.

“Izgubili smo jer smo napravili mnogo pogrešaka koje nam se nisu događale u 23 utakmice prije ove”, rekao je Urugvajac. “Još uvijek se pitam kako je moguće da se ovo dogodilo, 75 minuta sve je bilo na našoj strani. Gorica zaslužuje komplimente za ovakvu utakmicu jer se nije predala, borila se do kraja i pokazala golemo samopouzdanje. Kada sam ušao u svlačionicu nisam znao što reći igračima, niti su oni išta rekli meni. Tek moram detektirati kako nam se sve ovo dogodilo da od potpune dominacije dođe do kolapsa, ali to je nogomet. Ne smijemo izgubiti samopouzdanje, već iz ovoga izvući pouke.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr