Toplak preuzeo Kustošiju: 'Ja sam dovoljno lud, ali pojavio se netko još nenormalniji'

Samir Toplak bio je bez angažmana otkako ga je Gorica nogirala krajem kolovoza prošle godine, a iskusni hrvatski trener sada je otišao u niži rang i službeno preuzeo Kustošiju.

Riječ je o pomalo neočekivanom razvoju događaja za varaždinskog stručnjaka kojem će ovo biti prvi posao u drugoligaškom društvu nakon sezone 2013./14. kada je vodio Zelinu.

“Da mi je netko rekao prije tjedan dana da ću tu završiti, rekao bih da nije baš normalan”, rekao je. “Međutim, ima netko tko je još nenormalniji od mene, ja sam dovoljno lud, ali pojavio se netko još nenormalniji tko me uvjerio u nešto. To je gospodin Andy Bara koji me je uvjerio u jedan projekt, uvjerio me koliko me cijeni kao čovjeka i trenera. Mic po mic, mislio sam do prije par dana da završim u jednoj europskoj ligi, imao sam nešto konkretno. Međutim, to se izjalovilo i sada sam tu.”

Kustošija je trenutno pretposljednja momčad Prve NL. Ima devet bodova više od lanternista Hrvatskog dragovoljcaali zasad drži mjesto koje vodi u playoff za popunu natjecanja.

“Jedan projekt koji mi je vrlo zanimljiv jer će razvijati mlade igrače, ima svoju tradiciju u ovim okvirima i sigurno će biti stabilniji”, naglasio je Toplak. “U ovom trenutku najbitnije je izvući i stabilizirati ovu sezonu koja je u rubnom dijelu jer smo predzadnji, trebamo probuditi ekipu i dići je na viši nivo, pripremiti za sljedeću sezonu gdje očekujemo da će Kustošija biti jedan stabilan drugoligaš, ako ne i napadne prvu ligu . Za sve to treba vremena, čak smo dogovorili dugoročni projekt. Uvijek stremim prema želji da radim dugoročno, u zadnja dva-tri kluba to mi se nije obistinilo, iako sam sve ciljeve ispunio. Stabilnost i dugoročnost imao sam u Interu. Želim da projekt zaživi, ​​a ako danas-sutra dođe neka bolja ponuda, naravno da ćemo svi o tome razgovarati. Bitno je da komunikacija postoji.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr