S Napolijem lakše: Lazio remizirao s Bolognom i zakomplicirao borbu za Ligu prvaka

Pomalo iznenađujuće, momčad koja je prije ovog kola u Serie A imala najdulji niz pobjeda bio je Lazio. No, ne treba se čuditi, jer taj sastav slavljem kod Napolija (1-0) u prošlom je kolu prekinuo niz lidera lige is tri uzastopna trijumfa uključio se u borbu za Ligu prvaka.

Očito je previše naporan bio protekli tjedan za sastav koji vodi Maurice Sarri, jer je nakon domaćeg poraza u Konferencijskoj ligi od AZ-a (1-2), stigao i kiks u prvenstvu. Doduše, ne treba previše zamjeriti Lazijevim igračima, večeras su gostovali kod solidne bolonja te na kraju ugrabili samo jednu bod, u utakmici bez pogodaka (0-0).

Zakomplicirala se tako još i više borba za preostala tri mjesta koja vode u Ligu prvaka, a Lazio je propustio i prigodom skočio na drugu poziciju, nakon sinoćnjeg Interovog poraza kod Spezije (2-1). Stvar bi se za Biancoceleste mogla još i više pogoršati, jer će se u slučaju Romine ja Milanove pobjede u ovom kolu pasti čak na peto mjesto.

Večerašnja utakmica bila je dosadna, s nekoliko izglednih prilika, od kojih većina još u prvom poluvremenu. Jedna od takvih bila je i ona iz 15. minute, kada je iskusni pucao za malo pored gola Pedro. Pored vratnice lopta je prošla i 14 minuta poslije, no sada na drugoj strani terena, gdje je gađao Lewis Ferguson. Do kraja poluvremena, još je pokušao i Luis Albertoali je bolonjski golman Lukasz Skorupski ukrotio.

U nastavku se igra dodatno razvodnila, nestalo je ono malo kreacije iz prvog poluvremena, najviše se igralo između dva šesnaesterca. Možda i najbolja prilika za pogodak bila je ona iz 82. minute, iz daljine je domaći napadač snažno pogodio. Musa Barrowali ni ta lopta nije završila unutar okvira gola.

Domaćem sastavu nije pomogao niti hrvatski nogometaš Nikola Morokoji je iz igre izašao u 62. minuti, a na tom je prekidu u Lazio ušao još jedan privremeni reprezentativac, Toma Osnovni, temeljni. Bologna je ovim remijem skočila za mjesto i barem privremeno zasjela na sedmu poziciju, ali već u nedjelju njen bodovni učinak može nadmašiti dva gradska rivala, Juventus ja Torino.

S druge strane, Lazio se nije dodatno odvajao od ostatka pratnje, pa će borba za Ligu prvaka u Serie A biti neizvjesna do samog kraja sezone…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr