Tucak o bizarnom porazu od Italije: 'Jedino što me sada zanimaju pouke iz zadnje četvrtine'

Hrvatska vaterpolska reprezentacija danas je upisana bizaran poraz na Svjetskom kupu u Zagrebu. Iako je imala 12-7 protiv Italije prije posljednje četvrtine, na kraju je izgubila 14-13.

“Žao mi je što smo izgubili utakmicu u kojoj smo tri četvrtine izdominirali u svim segmentima, mislim da smo vodili pet razlika u jednom trenutku”, prisjetio se. “Nismo se snašli u zadnjoj četvrtini, valja pogledati dobar snimak, nije mi jasno da tri četvrtine igramo u zoni da ne znamo koliko igrača više. U zadnjoj smo dobili dva ili tri u presingu po cijelom terenu. Ali, sami smo krivi, nismo se snašli u tom njihovom jurenju, trebali smo donijeti mudrije odluke, primali nesretne golove i to je to. Ovdje se ne dijele medalje, naravno da mi je žao kad izgubimo ovakvu utakmicu, ali to je sve život, treba izvući pouke. Ovo je i dalje mlada ekipa u stvaranju kojoj će ovo dobro doći.”

Kako dalje poslije ovakvog šoka?

“Vidim da su momci malo pali, nitko ne voli gubiti pa ni ja, pod hitno ovo treba zaboraviti i idemo dalje kao i dosad na ovom turniru izuzev zadnje četvrtine”, rekao je Tucak. “Bilo je fenomenalno i nema razloga da ne bude tako u posljednja dva dana. Želimo pobijediti svaku utakmicu, rezultat ovdje nije ono prvenstveno, prvenstveno je da odigramo što je moguće bolje, jedino što me sada zanimaju pouke iz zadnje četvrtine. Nismo smjeli dozvoliti da izgubimo ovu utakmicu.”

Sutra slijedi Japan. Kako ga pobijediti?

“S puno kretanja, to nam je danas u zadnjoj četvrtini falilo, puno plivanja, razmjena pozicija, nevjerojatno su brzi i agresivni”, smatra Tucak. “Imamo malo vremena, sutra je ta utakmica. Glave su daleko od Japana, ali treba pustiti momke da se odmore, sutra je sastanak, priprema i analiza.”

Osvrnuo se i na navijače.

“Ne pamtim da je zagrebački bazen bio ovako dupkom pun i krcat, hvala tim ljudima koji nas podržavaju i vole. Znam da im nije drago, nije ni nama, ali ne može nam nitko zamjeriti da smo ostavili srce na terenu.”

Hrvatska ima šest bodova, kao i TUŽNO, a trenutno je druga u skupini. Sutra mora pobijediti ukoliko ne želi ući u velike probleme u vidu prolaska na završni turnir.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr