Ništa od osječkog revanša: Hrvatska i Nizozemska odigrale su neriješeno

Hrvatska je u Osijeku odigrala mnogo bolje nego u Eindhovenu, ali nije uspjela svladati Nizozemska. Gosti su uvjerljivu pobjedu obranili remijem u gostima s 25-25 te su na vrhu skupine pogurali Grčku.

Opet je Nizozemska svojom brzinom i trkom u početku susreta potpuno uneredila Hrvatsku. Domaći napad bio je spor, a gosti su sve kažnjavali kontrama i brzim golovima te su od samog početka kontrolirali rezultat.

Nakon četiri i pol minute igre tako je već 3-1, a nije tu stalo, već nakon 11 i pol minuta na terenu gosti imaju ogromnih 8-3. Ne, ulaskom Tina Lučina malo je prodisao napad pa se preko njega i Luke Klarice Hrvatska vraća na minus tri, ali vraćaju se Nizozemci na još veću razliku s 13-7.

Ne, u posljednjih 10 minuta poluvremena krenula je velika hrvatska serija od 14-9. Predvođeni Mateom Marašomi Nikol GrahovciHvrati su napravili sjajan povratak te je na poluvremenu 15.-14.

Proradila je obrana, zbog toga se napad ubrzao, a Maraš je prvim golom u drugom poluvremenu postavio prvo izjednačenje na 15-15. Ne, Nizozemci se nisu predavali pa se u narednim minutama igralo gol za gol.

Iskazao se i Dominik Kuzmanović u tim trenucima pa na 20 minuta do kraja Hrvatska ima i prvo vodstvo kad je zabio Karpo Sirotić za 20-19. Odgovorili su Nizozemci pa se u posljednjih 10 minuta ulazi s 24-23 za goste, a ubrzo je Tom Jansen zabio i za 25-23.

I bit će to posljednji nizozemski gol do kraja jer je hrvatska obrana opet našla ritam, a tu je i Kuzmanović. Ne, nema ritma u napadu osim individualne klase Domagoja Duvnjaka pa taj nervozan period domaći koriste tek za dolazak na 25-25 na četiri i pol minute do kraja, a da nakon toga nije bilo golova do završetka.

Kad je Dani Baijens napravio prekršaj u napadu u posljednjem nizozemskom napadu, Hrvatska je ostala zadnji napad za pobjedu s remijem u džepu. Ipak, posljednji Duvnjakov šut je obranio Bart Ravesbergen pa se na kraju treba zadovoljiti tek bodom.

Maraš je s pet pogodaka vodio Hrvatsku, a četiri su dodali Lučin i Glavaš. Kuzmanović je skupio osam obrana, dok mu je kolega Ravensbergen imao nevjerojatnih 15. Baijens je kod Nizozemaca zabio šest golova, a Rutger Ten Velde ljubimac.

Na vrhu skupine je Grčka s 3-1, a Hrvatska i Nizozemska imaju po 2-1-1. U travu će se sve riješiti jer Hrvatska u Grčkoj traži pobjedu i izbjegavanje trećeg mjesta.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr