A gdje je Miki? Milan Badelj bori se za plasman u Serie A s Genoomom, a danas je i zabio gol

Milan Badelj nije otišao iz Genova kad je ona ispala iz Serie A na kraju prošle sezone, već je ostao u Liguriji i spremno dočekao kampanju u talijanskom drugoligaškom društvu. Srebrni Vatreni još je uvijek standardan u tom klubu, a danas je postigao i svog prvijenca u Serie B.

Naime, Genova je danas minimalno svladala Ternan i tako nastavila veliku bitku za povratak u elitu, a jedini pogodak bio je upravo Badeljevo djelo.

Iskusni 34-godišnji Hrvat pronašao se sam na drugoj vratnici u 13. minuti, uspješno reagirao na dodavanje Ridgeciana Hapsa i zabio za vodstvo domaćina, a sve u svemu odigralo je odličnu utakmicu.

Badelj je danas ostvario 62 dodira s loptom uz 90 posto točnosti dodavanja. Dva su bila ključna, a podijelio je i pet točnih dugih lopti iz sedam pokušaja. Osvojio je tri dvoboja, dva puta oduzeo posjed, a po jedan put otklonio opasnost, blokirao tuđi udarac i presjekao loptu.

Genoa je zasad druga s 53 boda i drži posljednje mjesto koje direktno vodi u Serie A. Bari, koji je treći i drži najvišu poziciju za plasman u doigravanje, ima tri boda manje. Vodeću poziciju prilično uvjerljivo drži Frosinone koji broji 62 boda.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr