Lino Červar: 'Svi u HRS-u su mi okrenuli leđa. Nema odgovora zašto se to dogodilo'

Hrvatska rukometna reprezentacija već duže vrijeme reda jedan loš rezultat za druge.

Nakon debakla na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj, promjene izbornika, pokreću protiv Nizozemske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, trenutno stanje u intervjuu za Sportske novosti osvrnuo se Lino Červar.

Bivši izbornik donedavno je bio koordinator u HRS-u, ali i ta je funkcija ukinuta nakon loših rezultata SP-u.

“Svi su mi okrenuli leđa, nisam to zaslužio. Tražio sam da mi netko iz HOO-a i resornog Ministarstva objasni zašto se to dogodilo, ali odgovora nema. Volio bih da mi netko od odgovornih objasni zašto. Sjećam se, doživio sam u životu dosta nepravdi, bio sam kritiziran i kad sam osvajao srebra. ‘Zašto opet nije bilo zlato?’, mnogi su me napadali”, potužio se.

“Neću nikad pričati protiv kolege, to nije moj đir, neću blatiti Golužu, Babića, Horvata, evo sada Perkovca, no prvo smo poslije mojih zlata i srebra osvajali bronce, sada ni to. Ponavljam, svi moji nasljednici davali su i daju sve od sebe, ali statistika je neumoljiva. Nakon svega nisam nikome dobar”, nastavio je.

“Nikad se neću složiti da naš rukomet umire jer ne umire. Imamo još puno mladih igrača koji su spremni za velike stvari. Gledao sam Kuzmanovića protiv Nizozemske, mislim da opet imamo pravog vratara. Ni ostali nisu lošiji, gledamo li mlade igrače redom i ako ih računamo, sve su to igrači koji mogu parirati svakom protivniku na toj poziciji, ali rezultati izostaju. Nekoliko godina nismo bili na razini, zadnji put smo bili dobri na Europskom prvenstvu 2020. u Švedskoj, podsjetimo bih da sam tada bio na klupi”, zaključio je Červar.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr