Navijač koji je na internetu vrijeđao Ivana Toneyja dobio je trogodišnju zabranu dolaska na stadion

Nogometaši koji igraju u Premier ligi često se nailaze na nezadovoljne navijače, koji svoje frustracije uglavnom iskazuju putem društvenih mreža. To se obično događa nakon poraza ili loše igre, a većina takvih incidenata uključuje tamnopute igrače. Srećom, čini se da će ovakvim izgrednicima uskoro ostati na kraju ili barem smanjiti njihov broj.

Naime, iz Brent Ford su jutros sa zadovoljstvom objavili kako je stigla kazna za navijača koji je još prošle jeseni rasistički izvrijeđao njegovog napadača Ivana Toney. Poruke takvog sadržaja na engleskom je centarfor dobivao putem Instagrama, a 24-god Antonio Neill priznao je krivnju zbog toga što je dobio trogodišnju zabranu dolaska na sve profesionalne nogometne utakmice u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Nisam ovo namjeravao objaviti, ali sam se probudio ljut… pic.twitter.com/2MhjRO05rr

— Ivan Toney (@ivantoney24) 15. listopada 2022

Isto tako, prema novom zakonu, Neill je dobio i uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od četiri mjeseca, s rokom kušnje od dvije godine. Prva je to kazna izrečena prema ovom zakonu, koji se bavi problematikom rasističkog vrijeđanja nogometnih djelatnika i zločina iz mržnje na internetu.

Inače, taj se incident zbio nakon Brentfordove pobjede od 2-0 nad Brightona Toney je u toj utakmici bio dvostruki strijelac.

“Zadovoljni smo što je ovaj slučaj konačno završio, i to na pozitivan način za nas. To je i dobar znak za sve buduće slučajeve ovog tipa, odnosno poruke da zločini iz mržnje nemaju mjesto u našem društvu. Ivan Toney svakog dana trpi nevjerojatnu razinu vrijeđanja na rasnoj osnovi, pa nam je drago da se konačno nešto poduzima i po tom pitanju te da prijestupnici dobivaju primjerene kazne”, poručuju iz kluba.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr