Maskirani osvetnik: Napoli se glatko plasirao u četvrtfinale uz nova dva Osimhenova gola

Malo je šanse bilo za Eintracht Frankfurt nakon što je od Napolija kod kuće izgubio s 2-0, a tko i zbog crvenog kartona ostao bez Randala Kolo Muani. Nije se dogodilo čudo, Napoli je kod kuće nastavio svoju ubitačnu formu te je s tri nova gola i ukupnih 5-0 izborio četvrtfinale.

Ključan čovjek na terenu opet je bio Victor Osimhen. Neumoljivi Nigerijac s maskom dodao je još dva pogotka na svoj konto koji sada ima četiri pogotka u Ligi prvaka, a ukupno 23 ove sezone.

Čak tri od ta četiri stigla su kad je bilo najvažnije jer je Osimen zabio iu Frankfurtu i tako postao prvi igrač Napolija koji je zabio u oba dijela dvomeča nokaut faze Lige prvaka.

1 – Victor Osimhen je prvi igrač Napolija koji je postigao pogodak u obje utakmice nokaut faze Europskog kupa/Lige prvaka. Nezaustavljiv.#NapoliEintrachtFrankfurt #UCL pic.twitter.com/U1k9SX1nMY

— OptaPaolo (@OptaPaolo) 15. ožujka 2023

Mnogo je bolji Napoli bio od samog starta, samo u prvom dijelu imao je pet udaraca u okvir gola i preko 60 posto posjeda, ali je do vodstva stigao tek u nadoknadi kad je Napoli visokim pritiskom oduzeo loptu, a Matthew Politano ubacio s desne strane.

Osim što se skokom uvis vinuo sa sedam metara i lako zatresao mrežu nemoćnih Kevin Trappa. Već u ranoj fazi drugog dijela Napoli je riješio sve dvojbe, ako ih je i bilo.

Još jedna sjajna akcija nakon osvojene lopte, promjena strane na Politanu koji pronalazi trkača Giovanni Di Lorenzaa ovaj šalje nisku povratnu na peterac gdje Osimhen kliže na crtu i zabija.

Nezgodno je u tom padu Nigerijac izvrnuo ruku pa ostaje vidjeti što će biti s tim, ali je ostao na terenu do 81. minute. U međuvremenu je domaćin dao i treći gol.

Piotr Zielinski izborio je penal u 64. minuti te ga je i sam izveo vrlo sigurno za 3-0 i revijalnih posljednjih 25 minuta utakmice.

Ušao je i Kristijan Jakić u igru ​​u 74. minuti, a Luciano Spalletti stigao je i odmoriti Politana, Zielinskog, Osimhena i Hviču Kvaracheliju za vrlo ugodan prolazak u četvrtfinale.

Ono je tako kompletirano i uz Napoli tu su Real Madrid, Inter, Milan, Bayern, Manchester City, Chelsea ja Benfica.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr