Ovo je njihovo natjecanje: Real Madrid izbacio je Liverpool i prošao u četvrtfinale LP

Prije nego što je na Santiago Bernabéu počela uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka, jedno je bilo jasno: Liverpool je morao pobijediti s tri pogotka razlike za produžetke, četiri ili više za prolaz. Sve ostalo značilo je da je Real Madrid, aktualni europski prvak, novi četvrtfinalist.

Liverpool nije uspio zabiti niti jedan, kamoli tri, a kasni pogodak Sličnost Karima (78. minuta) donio je Madridu i konačnu potvrdu prolaska s ukupnih 6-2. Rezultat sugerira da su se potresla brda, a da se rodio miš, ali nije bilo baš tako. Naime, gledali smo vrlo zanimljiv i atraktivan susret, pogotovo u prvom poluvremenu. Samo jedan gol vidjeli smo zahvaljujući Thibautu Courtoisu ja Alisson Becker.

Liverpoolov vratar bio je onaj koji je imao više posla; u prvom poluvremenu skinuo je stopostotnu priliku Vinicije junior, u drugu jednu još bolju Fedeu Valverdeu. eduardo camavinga udario je šipku, a Luka Modrić pucao opasno, malo preko grede s distance.

Ipak, na kraju su Madriđani apsolutno zasluženo pobijedili, ali i prošli dalje nakon dvije utakmice. Toni Kroos bio je briljantan, Modrić je odigrao još jednom na razini, Valverdea je bio svugdje, a Vini i Benzema su standardno kaznili Liverpool, jednom asistencijom, drugi pogotkom. Ovo je treća uzastopna pobjeda Real Madrida nad Liverpoolom, koji je sada već stvorio kompleks inferiornosti. Posljednji put su protiv aktualnog europskog prvaka slavili davne 2009. godine.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr