Leona Popović sjajno je odradila prvu vožnju zadnjeg slaloma sezone. Zasad drži drugo mjesto

Završnica Svjetskog skijaškog kupa na rasporedu je ovog vikenda u andorskom Soldeuu, a hrvatski slalomaši sudjelovali su u posljednjoj ovosezonskoj utrci u toj kategoriji. Leona Popović ja Zrinka Ljutić pojavile su se na spisku 26 prijavljenih skijašica, a prva vožnja sada je i kompletirana.

Popović je nastupila sjajno; hrvatska predstavnica imala je četvrti početni broj i odlično odvozila gornji dio staze te zatim malo pala u donjem, ali je svejedno zauzela drugo mjesto ulaskom u cilj s 32 sekunde zaostatka za vodećom. Petar Vlhov. Uspjela je prestići i Mikael Shiffrin koja je ostvarila četvrti plasman s 59 stotinki minusa za prvoplasiranom Slovakinjom. Treće mjesto zasad pripada Godine Swenn Larson iz Švedske koja je bila za tri stotinke brza od Amerikanki.

Zrinka Ljutić, s druge strane, nije bila te sreće; već na samom početku napravila je veliku pogrešku i izletjela s puta. Pokušala je dovršiti svoju vožnju, ali na sredini se ipak oprostila. Mlada hrvatska skijašica ove je sezone izletjela u četiri navrata u slalomu. Osim nje, utrku danas nisu završile ni Emma Aicher, Marija Terezija Tviberg ja Camille Rast.

Druga vožnja na rasporedu je u 13:30, a nadamo se prvom pobjedničkom postolju za skijašicu iz Rijeke.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr