Tajna je u kavi: Rohan Bopanna s 43 godine postao najstariji osvajač Masters 1000 turnira

Indijac Rohan Bopanna postao je najstariji tenisač koji je osvojio naslov na ATP Mastersu nakon što je jučer u finalu muških parova na Indian Wellsu s Australcem Matthewom Ebdenom pobijedio najbolje rangirani par, Nizozemca autora Wesleyja Koolhofa i Britanca Neala Skupskog za 6-3, 2-6, 10-8.

Ebdenu i Bopanniju to je drugi zajednički naslov u karijeri i prvi u sezoni, a Bopanna je s 43 godine postao najstariji osvajač Mastersa. Nadmašio je Kanađanina Daniel Nestor koji je osvojio Masters u Cincinnatiju 2015. i tada postao najstariji prvak u dobi od 42 godine.

Bopanna je zasluge za osvajanje naslova napisao posebnim indijskim mješavinama kave koje konzumira na Touru. Bivši treći igrač svijeta u parovima, čija obitelj posjeduje plantažu kave u okrugu Coorg u južnoj indijskoj državi Karnataka, rekao je da je piće tajna njegova uspjeha.

“To je indijska kava koju stalno pijem kad putujem”, otkrio je. “To je tajna. Najveća stvar je sigurna da se dobro oporaviš nakon mečeva i to mi je stvarno pomoglo,” rekao je Bopanna.

Bopanna je potukao rekord bivšeg partnera Daniela Nestora i rekao da se briga o svom tijelu isplatila.

“To je najvažniji dio, pogotovo kad stariš. Nekih dana kažem Mattu da sam možda samo vježbao 20 minuta, ali radije bih odmorio tijelo i bio spreman za naše mečeve,” rekao je Bopanna.

“To je doista bio ključ. Razgovarao sam s Dannyjem i rekao mu ‘oprosti, oborit ću tvoj rekord’. Budući da sam bio u finalu, već sam bio najstariji i pobijedio sam u finalu koje mi ostaje. Stvarno sam sretan zbog toga”, kaže dugovječni Indijac.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr