Fešta u Imphalu: Štimčeva Indija svladala je Mjanmar, slijede pripreme za ogled s Kirgistanom

Igor Štimac i njegova indijska reprezentacija započeli su pripreme za AFC Azijski kup koji će sljedeće godine igrati u Kataru. U tu svrhu Indijci su organizirali turnir u svom gradu Imphalu i nazvali ga Tri-Nations turnir.

Čini Indijuna turniru sudjeluju izabrane vrste Mianmar ja Kirgistan koje će poslužiti Štimcu kao test da vidi gdje mu se trenutno nalazi reprezentacija, i to praktički pola godine od prošlog okupljanja.

Naime, krajem rujna prošle godine Indija je s 3-0 izgubila od Vijetnama i to je bilo to učiniti danas, a ovaj put rezultat je bio dosta povoljniji.

Indija je na domaćem terenu svladala 159. reprezentaciju svijeta s 1-0, a jedini je pogodak zabio Anirudh Thapa25-godišnji veznjak Chennaiyin. On je zabio u nadoknadi prvog dijela.

Nakon ove pobjede, Štimcu i momcima preostaje pet dana priprema za 28. ožujka i dvoboj s Kirgistanom. Bit će to mnogo teži ispit jer i ova se momčad plasirala u Azijski kup sljedeće vrijeme.

Kirgistanci će tri dana ranije odmjeriti snage s Mjanmarom. Azijski kup trebao bi se igrati na ljeto ove godine, ali je zbog domaćinstva u Kataru prebačen na zimu pa se izdanje 2023. igra u kalendarskoj 2024. godini.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr