Mallorca je svom navijaču izrekla trogodišnju zabranu članstva zbog rasističkih uvreda

Rasizam je, nažalost, još uvijek česta pojava u današnjem nogometu, ali raduje činjenica da se takvi izgrednici u posljednje vrijeme kažnjavaju. Tako npr. Brentford konačno dočekao kaznu za navijača koji je na internetu rasistički vrijeđao svog golgetera Ivana Toneya slično ovih dana ostvarilo iu Španjolskoj.

Točnije, u Mallorcataj je član La Lige svog navijača kaznio oduzimanjem članstva u klubu na tri godine, i to nakon što je utvrđeno da je na rasnoj osnovi vrijeđao Vinicije Junior ja Samuel Chukwuezea. Dotični je na dvije različite utakmice njegovog kluba, protiv Real Madrid ja Villarrealpogrdnim imenima nazivao spomenute nogometaše.

Članovi klupskog osiguranja identificirani su tog 20-godišnjeg navijača, a španjolska komisija za borbu protiv nasilja i rasizma već je predložila dodatnu kaznu za ovog navijača. U pitanju je novčana kazna od 4.000 eura te jednogodišnja zabrana pristupa stadionima.

Inače, to je nastavak ružnih scena s utakmicama koje prate Realovog ofenzivca, koji je već u nekoliko navrata bio meta suparničkih navijača. Tako je i Valladolid kaznio već 12 svojih pretplatnika oduzimanjem sezonskih ulaznica, iz istog ovog razloga, no još uvijek nije razriješen slučaj iz gradskog derbija, kada su Viníciusa vrijeđali Atlético simpatizeri te na jedan od madridskih mostova objesili lutku s njegovim likom.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr