Luka Ivanušec na okupljanju: 'Fantastično je opet biti tu. Zasluge idu i Čačiću, hvala mu na tome'

Novi dan, nova runda druženja s novinarima uoči prve kvalifikacijske utakmice za EURO Hrvatska odigrati s Walesom u subotu. Ovaj put za stol su sjeli Luka Ivanušec ja Josip Stanišić.

Jedna stvar ih povezuje, ove zime obojica našle su svoju formu i mjesto u klubovima te su postale lijepa priča siječnja i veljače. Posebno to ide za Ivanušca koji je propustio Mundijal, ali se igrama u Dinamu vratio u izabranu vrstu.

“Fantastično je opet biti ovdje”, kazao je, prenosi Indeks. “Za to treniraš svaki dan i igraš. Bio mi je cilj vratiti se nakon Svjetskog i sretan sam što sam opet u reprezentaciji. Jako sam ponosan zato što sam izašao iz loše situacije. Rasteš kao osoba i kao igrač kad se izvučeš.”

Ivanušec je rekao da će pomoći na kojoj god poziciji treba, au Dinamu je procvjetao prelaskom na lijevo krilo nakon odlaska Mislava Oršića. Zasluge za rast tako idu i Anti Čačiću.

“S njim puno pričam, daje mi puno savjeta i mislim da se cijela ekipa podignula. I njemu svakako idu zasluge za to. Stavio me i na novu poziciju i hvala mu na tome”, kaže Ivanušec.

Složili su se Ivanušec i Stanišić da je subotnja utakmica vrlo važna jer je početak najbitniji, a očekivanja od reprezentacije su velika. Povećala su se očekivanja i od Stanišića koji je našao svoje mjesto u prvih 11 Bayerna, i to ispred skupocjenog Joãa Cancela.

“Uvijek imam samopouzdanja, ali ako zaredaš par dobrih utakmica, još se digneš”, objasnio je. “Kad sam čuo da će doći Cancelo, znao sam da će biti malo teže, ali i prije toga imao sam veliku konkurenciju. Nisam si neki prevelik stres napravio radi toga. Sretan sam što sam mogao igrati malo više. Igrali smo u drugoj formaciji, Pavard ja Upamecano dobili su crvene, treba imati i malo sreće, ali mislim da sam dobro iskoristio priliku.”

“Dosad sam uvijek bio samo jedna od opcija, a sada sam možda i malo više od toga. To mi je velika čast”, rekao je o trenerovim pohvalama, a onda se osvrnuo na činjenicu da se u takvom klubu uvijek treba dokazati.

“Nije lako, ali cijeli život sam praktički bio autsajder tako da sam već navikao na to. Normalno je da sam kao mladi igrač u velikom klubu u kojem je i velika konkurencija uglavnom rezervna opcija, no uvijek želiš više”, kaže.

Čak iu reprezentaciji ima konkurenciju na desnom boku. Josip Juranović je prva opcija, ai ove zime se odlično snašao u Bundesligi.

“Konkurencija smo si, ali smo i dobri kolege. Super se slažemo. Nema tu nikakve ljutnje. Znamo oboje da igramo kvalitetno i dosad smo pokazali da se nitko ne ljuti. Tu smo da pomažemo reprezentaciji, ne samo nama”, kaže Stanišić.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr