Sosa: 'Mislim da je stiglo vrijeme za iskorak. Nadam se da će me Stuttgart pustiti na ljeto'

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu na Poljudu protiv Walese otvaraju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine.

Na današnjoj presici utakmicu su najavili Borna Sosa ja Joško Gvardiola Sosa je, osim o samoj utakmici, govorio io planovima kluba za budućnost.

“Ovo ljeto bi moglo biti vrijeme za moj novi iskorak. Nadam se da ću biti zdrav i dogovoriti se s klubom. Bitno mi je i da Stuttgart bude sretan jer sam tamo pet godina. Ja bih osobno volio doživjeti igranje u Premier ligi. Je li to sada ili za pet godina, ne znam”, rekao je.

“Zna se da je uvijek bitna prva utakmica, bitno je otvoriti novi ciklus kvalifikacija za velika prvenstva. Dobro je igrati prvu utakmicu kod kuće i odmah protiv konkurenata za plasman na Euro. Kao što je izbornik već rekao, mi smo favoriti, moramo se tako postaviti, najvažnije je pokazati na terenu. Mi kao momčad i kao država ne bismo trebali prihvatiti ništa osim plasmana na Euro”, nastavio je o Walesu.

“Mi osobno želimo pobijediti u obje utakmice. Želimo tri boda protiv Walese i Turske, ali se nećemo puno postaviti. Već smo analizirali Wales, fokus je bio na njima jer su nam prva utakmica. Ova utakmica je možda i najbitnija”, dodao je.

“Svi znamo da je Poljud pokazao da ima najbolju atmosferu u Hrvatskoj. Hrvatska obožava igrati u Splitu. Drago nam je stadion već dugo rasprodan. To pokazuje koliko je svima ostalo doći gledati nas. Želimo ponovno doživjeti atmosferu kao protiv Rusije kada smo se kvalificirali na SP. Takvi trenuci se ne zaboravljaju”, zaključio je.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr