Umirio se Bojan Krkić, jedan od izvornih 'Mesijevih nasljednika'

Bojan Krkić nekoć je slovio za sljedeću veliku stvar iz La Masije, ali katalonski ofenzivac naposljetku nije uspio ostvariti karijeru koja mu se predviđala. Sada ju je, u dobi od 32 godine, odlučio okončati.

Nekadašnja Barcelona 11-ica obznanila je tu vijest preko službenih kanala svog bivšeg kluba u kojem je i potekao. Krkić se oprašta od profesionalnog nogometa i tako zaključuje karijeru koja je trajala 17 godina.

Krkić je nogometno odgajan kao Barcelonino dijete, a klubu se pridružio s osam godina; uz njega se veže podatak da je u raznim omladinskim kategorijama zabio preko 900 golova za Blaugranu i time srušio rekord Lionel Messi. Neko vrijeme ga se spominjalo u kontekstu nasljednika slavnog Argentinca, iako je bio tek tri godine mlađi od njega.

Nije bilo ni tako teško vidjeti zašto; Krkić je probijanjem u prvu Barceloninu momčad počeo rušiti rekorde. U rujnu 2007. postao je najmlađi Barçin debitant u La Ligi čime je prešišao još jedan Messijev rekord, a tri dana kasnije nastupio je u Ligi prvaka. Otprilike mjesec dana kasnije postao je najmlađi klupski strijelac ikad, u nastavku sezone i najmlađi topnik knockout faze prvaka Lige.

Svoju debitantsku kampanju završio je s 10 golova u La Ligi, najviše za jednog početnika, no njegovi dani na Camp Nouu prekinuti su 2011. kada je pojačan Obod u kojoj se zadržao samo jednu sezonu. Vučica ga je proslavila na posudbu u Milanoonda se vratio u Barcelonu, ali za prvu momčad više nije nastupio i uslijedila je još jedna sudbina, ovaj put u Ajax.

Krkić je na kraju napustio Kataloniju sa 163 nastupa i 41 golom za Barçu, a njegov drugi najupečatljiviji angažman je onaj u Stoke Cityju s kojim je pod ugovorom proveo pet sezona te je odigrao 85 utakmica i zabio 16 golova. Bio je i na kraćim posudbama u Mainzu the Alavesa posljednje godine odradio je u Montrealu ja Vissel Kobeu.

Za Španjolsku nastupio je tek jednom i to 2008. godine, a za Katalonija broji osam nastupa i sedam pogodaka.

⚡️ 𝙇𝙄𝙑𝙀 𝙉𝙊𝙒 ⚡️

😢 Bojan Krkić najavljuje odlazak u mirovinu.

“Danas sam ovdje da priopćim da prekinem svoju karijeru.”

𝗪𝗔𝗧𝗖𝗛 𝗡𝗢𝗪 𝗢𝗡 𝗕𝗔𝗥𝗖̧𝗔 𝗧𝗩+
🖥 https://t.co/y4T6zDr7Hl pic.twitter.com/sXu0Z0cweW

— FC Barcelona (@FCBarcelona) 23. ožujka 2023

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr