Umirio se Bojan Krkić, jedan od izvornih 'Mesijevih nasljednika'

by | ožu 23, 2023 | Sport | 0 comments

Bojan Krkić nekoć je slovio za sljedeću veliku stvar iz La Masije, ali katalonski ofenzivac naposljetku nije uspio ostvariti karijeru koja mu se predviđala. Sada ju je, u dobi od 32 godine, odlučio okončati.

Nekadašnja Barcelona 11-ica obznanila je tu vijest preko službenih kanala svog bivšeg kluba u kojem je i potekao. Krkić se oprašta od profesionalnog nogometa i tako zaključuje karijeru koja je trajala 17 godina.

Krkić je nogometno odgajan kao Barcelonino dijete, a klubu se pridružio s osam godina; uz njega se veže podatak da je u raznim omladinskim kategorijama zabio preko 900 golova za Blaugranu i time srušio rekord Lionel Messi. Neko vrijeme ga se spominjalo u kontekstu nasljednika slavnog Argentinca, iako je bio tek tri godine mlađi od njega.

Nije bilo ni tako teško vidjeti zašto; Krkić je probijanjem u prvu Barceloninu momčad počeo rušiti rekorde. U rujnu 2007. postao je najmlađi Barçin debitant u La Ligi čime je prešišao još jedan Messijev rekord, a tri dana kasnije nastupio je u Ligi prvaka. Otprilike mjesec dana kasnije postao je najmlađi klupski strijelac ikad, u nastavku sezone i najmlađi topnik knockout faze prvaka Lige.

Svoju debitantsku kampanju završio je s 10 golova u La Ligi, najviše za jednog početnika, no njegovi dani na Camp Nouu prekinuti su 2011. kada je pojačan Obod u kojoj se zadržao samo jednu sezonu. Vučica ga je proslavila na posudbu u Milanoonda se vratio u Barcelonu, ali za prvu momčad više nije nastupio i uslijedila je još jedna sudbina, ovaj put u Ajax.

Krkić je na kraju napustio Kataloniju sa 163 nastupa i 41 golom za Barçu, a njegov drugi najupečatljiviji angažman je onaj u Stoke Cityju s kojim je pod ugovorom proveo pet sezona te je odigrao 85 utakmica i zabio 16 golova. Bio je i na kraćim posudbama u Mainzu the Alavesa posljednje godine odradio je u Montrealu ja Vissel Kobeu.

Za Španjolsku nastupio je tek jednom i to 2008. godine, a za Katalonija broji osam nastupa i sedam pogodaka.

⚡️ 𝙇𝙄𝙑𝙀 𝙉𝙊𝙒 ⚡️

😢 Bojan Krkić najavljuje odlazak u mirovinu.

“Danas sam ovdje da priopćim da prekinem svoju karijeru.”

𝗪𝗔𝗧𝗖𝗛 𝗡𝗢𝗪 𝗢𝗡 𝗕𝗔𝗥𝗖̧𝗔 𝗧𝗩+
🖥 https://t.co/y4T6zDr7Hl pic.twitter.com/sXu0Z0cweW

— FC Barcelona (@FCBarcelona) 23. ožujka 2023

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr