Okršaj visokog rizika: Turci preokretom slavili u Erevanu na otvaranju 'hrvatske' skupine 1

Kvalifikacije za EURO 2024 otpočele su iu hrvatskoj skupini 1. Turska je tu ostvarila prvu pobjedu prije dvoboja Hrvatske ja Walesa te će Vatrene u drugom kolu dočekati u dobrom raspoloženju nakon slave u susretu koji ima jake povijesne konotacije.

Krvava povijest Armenije i Turske dobro je znana i zato je u Erevanu turska momčad dobila dosta neljubazan prijem. Neljubazan je bio i početak susreta je već nakon 10 minuta domaćin poveo.

Armenci su odigrali dobru i brzu akciju na desnoj strani, a on je u petercu poslao nisku loptu u vlastitu mrežu. Ozan Kabaksuigrač Andreja Kramarića iz Hoffenheima za rani šok domaćina.

Ipak su do kraja Turci preokrenuli. Izjednačio je u 35. minuti Orkun Kökcü odličnim niskim udarcem s 18 metara lopta je odsjela u mreži tik uz stativu.

Dvoboj je odlučio Kerem Akturkoglu. 24-godišnjica Galatasarayev napadač dobio je od Enesa Ünala sjajnu loptu u prostoru te je izašao na vratara i pogodio za konačnih 2-1.

Turci su tako dobro krenuli i za tri dana u Bursi dočekuju Vatrene. Nadamo se, u dvoboju momčadi s po tri boda i za prvo mjesto…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr