Kupci: Cristiano Ronaldo zabio je svoj 11. gol u isto toliko utakmica s Luksemburgom

Dvije utakmice, dvije lake i uvjerljive pobjede nad nogometnim liliputancima.

Tako se u najkraćim crtama može opisati sjajan početak kvalifikacija Portugalkoji je nakon trijumfa nad Lihtenštajn (4-0), večeras slavio i protiv Luksemburg, sada još i većim rezultatom (6-0). I sada je, baš kao i tada, dvostruki strijelac bio Cristiano Ronaldokoji je još i više utvrdio svoj status najboljeg strijelca reprezentativnog nogometa.

Svoj 121. gol u portugalskom dresu zabio je večeras već u devetoj minuti, Bruno Fernandes ubacio je s desne strane na lijevu, točno na glavu asistenta pokazati Mendes. Njegova lopta stigla je točno do Ronalda, koji se u petercu lijepo snašao i iz blizine poentirao za ekspresnih 1-0 u Luksemburgu.

Domaći su brzo bili potopljeni, u 15. je na 2-0 povisio Joao Felixa tri minute poslije se u strijelce upisao i Bernardo Silva. Pitanje pobjednika već je tada bilo riješeno, ostala je samo nepoznata kojom će se Portugal slaviti. Ronaldo je do brojke od 122 reprezentativnog pogotka došao u 31. minuti, sjajno ga je proigrao Fernandes, gurnuvši svog bivšeg pklupskog suigrača u matnu situaciju.

Cristiano Ronaldo postigao svoj 11. gol u 11 utakmici protiv Luksemburga 💀 pic.twitter.com/QdfcyTcv8F

— B/R nogomet (@brfootball) 26. ožujka 2023

Zanimljivo, Ronaldo je najviše svojih golova za Portugal zabio baš protiv večerašnjeg suparnika, u 11 utakmica ima isto toliko pogodaka. Tako je Luksemburg postao prva reprezentacija protiv koje ima dvoznamenkast učinak, a do tog ostvarenja je Ronaldo došao u svom 198. nastupu.

Za petu loptu u domaćoj mreži zaslužen je Otávio, samo dvije minute nakon što je ušao u igru. U 75, je portugalski izbornik Roberto Martinez na teren ubacio i njega i Rafaela Lea, koji je bio asistent kod tog pogotka za 5:0. Milanov napadač upisao se u strijelce u 88. minuti postavivši konačan rezultat nakon slalomiranja domaće obrane, tri minute prije toga zamašio je kazneni udarac.

Portugal je tako dobro krenuo u novi kvalifikacijski ciklus, no to su bili tek dvoboji s dvije najslabije reprezentacije u skupini. Pravi izazovi čekaju ga u lipnju, na svom terenu će tada ugostiti Bosnu i Hercegovinukoja je večeras poražena kod Slovačke (2-0), a zatim otputovati do otokmomčadi koja je s čak 7-0 razbila Lihtenštajn.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr