Zapetljani u Bratislavi: BiH je u porazu od Slovačke tek jednom zapucala unutar okvira gola

Faruk Hadžibegić imao je odličan debi na klupi Bosne i Hercegovine prije tri dana. Popularni Zmajevi sredili su otok 3-0 i tako na najbolji način ušli u kvalifikacije za Euro 2024, no večeras su pokazali drugu stranu na gostovanju u Slovačke.

Naime, Bosna i Hercegovina je doživjela prizemljenje i izgubila 2-0; Slovaci su zapravo upisali rutinsku pobjedu, a gosti su u cijeloj utakmici upisali samo jedan udarac u okvir gola.

Nakon opreznog početka, Slovačka je povela u 13. minuti, a BiH je primila vrlo naivan pogodak; domaći su zaradili slobodni udarac kojeg je Stanislav Lobotka kratko izveo i proslijedio na stranu do iskusnog Robert Maka on je ušao u sredinu, opalio s otprilike 18 metara i pogodio suprotni kut Ibrahim Šehić za 1-0.

Slovaci su u prvom poluvremenu bili poprilično bolja momčad, au 40. minuti došli su i do novog zgoditka. Lukáš Haraslín tada je iščeprkao loptu pred šesnaestercem poslije neoprezne reakcije gostujućih braniča i poentirao za 2-0, a BiH je otišla na predah bez ispaljenog metka. Doslovno; Zmajevi u prvih 45 minuta nisu ubilježili šut prema slovačkim vratima.

Drugo poluvrijeme bilo je nešto bolje, pogotovo nakon ulaska Samo Jack ja Sanjina Prcić u 63. minuti. Smail Prevljak upisao je prvi udarac za Bosnu i Hercegovinu na utakmici, a ujedno i prvi udarac prema golu u 48. minuti kada je Martin Dubravka mirno obračunao s njegovim udarcem, a najbolju šansu gosti su dočekali u 66.. Ermedin Demirović tada je tukao glavom na ubačaj Amara Dedićano prohujalo je pored gola.

Veteran Peter Pekarík zaprijetio je u 72. kada je lijepim udarcem isprobao Šehića, a samo čudo spasilo je BiH da četiri minute kasnije ne primi treći pogodak. Mladi ljudi Tomaš Suslov promašio je prazna vrata na dva metra od gola, a do kraja nije bilo većih uzbuđenja.

Spomenimo i da je Island izgubio u prethodnoj utakmici Lihtenštajn rezultatom 7-0, a jedina stopostotna ekipa poslije dva kola je Portugal koji je sredio Luksemburg u gostima (6-0).

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr