Cibona je pobijedila FMP nakon produžetka. Mazalin je briljirao s 32 poena i 13 skokova

Samo jedan dan nakon pobjede nad Cedevitom Junior u drugom kolu lige za prvaka domaćeg prvenstva, Cibona je kod kuće dočekala FMP u odgođenom susretu 23. kola ABA lige. Momčad Josip Cezar nadala se upisati svoju devetu pobjedu ove sezone i doći do nadomak mjesta koja vodi u doigravanje, au tome je i uspjela poslije produžetka (110-99).

Cibona je vrlo dobro otvorila utakmicu; u prvoj četvrtini imala je prednost od 10 poena, ali se prednost istopila do odmora i momčadi su u svlačionici otišle s izjednačenim rezultatom (50-50). Izjednačena igra nastavila se do samog kraja utakmice; Ni jedna se momčad nije uspjela odvojiti u trećoj četvrtini, a Cibona je u posljednjih 10 minuta otišla s pola koša plusa.

FMP je sredinom četvrte četvrtine otišao na plus četiri, ali Vukovi su serijom 7-0 došli do novog vodstva. Ivan Majcunić pogodio je tricu za 89-86 dvije minute prije kraja samo da bi Aleksa Stepanović uzvratio istom mjerom na drugoj strani. Novu tricu za Cibose ubacio je Krešimir Radovčićno FMP je u posljednjoj sekundi realizirao još jednu preko Charlesa Moorea i odveo revolveraški dvoboj u produžetak.

On je započeo jednako, ali Vukovi su nakon 99-99 prelomili utakmicu u posljednje dvije minute zabivši 11 uzastopnih poena; sedam njih stavio je Majcunić, uključujući i tricu koja je praktički riješila pitanje pobjednika. FMP je, naposljetku, pokleknuo, a Cibona je otišla na omjer 9-14, koliko imaju i Podjela the Igokea. SC derbi ja Zadarkoji drže posljednja mjesta koja vode u doigravanje, su na 10-13.

Pobjedničku momčad predvodio je izvrstan Lovro Mazalin s 32 poena i 13 skokova, Borna Kapusta imao je 20 poena i 11 asistencija. Moore je bio najbolji strijelac gostiju s 23 poena i devet dodavanja za koš.

Cibosi do kraja imaju tri ključne utakmice; slijede izravni dvoboji s Igokeom i Zadrom, au posljednjem kolu putuju u Feneras MZT-u.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr