Furnir je protiv Cibone skupo prodao kožu, a 28 poena briljirao je mladi Matej Bošnjak

Skoro su nam košarkaši Furnira priredili novo veliko iznenađenje u košarkaškoj Ligi za prvaka. Nakon što su prije nekoliko dana razbili Cedevitu Junior pa na konopcima držali Podjelamalo je nedostajalo dečkima iz Dubrave do pobjede protiv favorizirane ekipe u Draženovom domu Cibone.

Vukovi su ovaj dvoboj dočekali nakon dva produžetka u par dana, protiv Cedevite i FMP-a i to se vidjelo jer su na poluvremenu gosti držali minus šest, a sredinom trećeg nakratko su i poveli s 53-52 nakon ubačaja Mateja Bošnjaka.

Imat će ga kasnije nakon još jednog koša Bošnjaka i 57-56, no Cibona se potom odlijepila serijom koju je predvodio Borna Kapusta. Ne, u četvrtoj je Cibose očito postigao umor jer nakon 73-61 kreće nova serija Furnira i na ulasku u posljednje tri minute je 79-79 tricom Matea Vidovića.

Ipak se Cibona bolje snašla u lutriji slobodnih bacanja na kraju, pogađala je svoja i radila prekršaje na Furniru koji je u nastojanju da stigne tri razlike svoja na kraju i namjerno promašivao pa na kraju balade na semaforu stoji 88-86.

Stigla je tako Cibona do 21. pobjede uz četiri poraza, dok je Furnir pao na 12-13. Ne, u jako dobrom izdanju pokazao se kod gostiju Matej Bošnjak koji je možda i prva zvijezda dana.

Ovaj 21-godišnji statički centar dominirao je reketom s 11/1¸4 iz igre za 28 poena, a imao je četiri skoka i čak osam asistencija. Pratio ga je Vidović sa 21 ubačajem kod Furnira koji je tako pružio dobru partiju.

Cibonu je na kraju povukao Sven Smajlagić s 19 poena i osam skokova, dok je Kapusta ubacio 13 uz pet skokova i sedam asistencija. 14 je zabio Domagoj Vuković.

U drugom susretu Zadar je lakoćom razbio Cedevitu Junior. Kruno Šimun na poluvremenu je imao 20 poena kod gostiju, ali je već bio 16 razlike za domaće pa je veći dio drugog dijela bio na klupi i završio je s 21 ubačajem.

Zadar je slavio 85-67 uz 15 poena Sanija Čampara (sedam asistencija) i Darija Drežnjakadok je jedino preostalo dvoje kod gostiju bio Pavla Marčinkovića s 10 poena.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr