Dinamo ipak neće umiroviti broj pet, ali će ga povući iz upotrebe dok god Ademi igra nogomet

Jaka je posljednjih dana bila kampanja da se nakon odlaska Arijana Ademija u Kinu umirovi Dinamov dres s brojem pet. Javno je to predložio i Komnen Andrića tijekom dana u srijedu pojavila se informacija da su se u Maksimiru na to i odlučili.

Ne, navečer je iz Dinama ipak stigao demantij, odnosno pojašnjenje odluke. Dinamo, naime, neće peticu umiroviti, ali će ona biti povučena iz uporabe i rezervirana samo za Ademiju dokle god se ovo bavi igranjem nogometa.

“Svjesni smo da je u nogometu dosta nezahvalno umiroviti jedan broj”, kaže Dinamo u priopćenju. “Gledajući povijest Dinama i koje su sve legende igrale za naš klub i pritom ostavile veliki trag, GNK Dinamo odlučio je da neće umiriti niti jedan broj iz poštovanja prema svim velikanima koji su nastupili za naš klub.”

“Ipak, klub je istodobno donio odluku da će broj pet biti povučen iz upotrebe u plavoj svlačionici sve dok se Arijan Ademi ne odluči prestati aktivno baviti nogometom, odnosno dok ne zaključi svoju igračku karijeru. Do tog trenutka Dinamov broj pet bit će isključivo rezerviran samo za njega.”

Tako je, dok god postoji mogućnost da se 31-godišnji Makedonac u svojstvu igrača vrati u Maksimir, otvorena mogućnost da opet zaduži svoju haljinu s brojem pet. Nakon Ademijevog umirovljenja očito će netko drugi dobiti veliku priliku, ali i odgovornost tog proslavljenog broja.

“Nemamo sumnje da će i Arijan Ademi u budućnosti biti ovjekovječen u Maksimiru te služiti kao inspiracija za nove generacije pobjednika. Zato nećemo zatvoriti poglavlje broja pet i on će barem još neko vrijeme iznad sebe imati natpis: Ademi”, dodali su iz Dinama.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr