Kosturi iz ormara: Sportski direktor Tottenhamova suspendiran je zbog malverzacija u Juventusu

Nekoliko dana nakon što je Antonio Conte napustio Tottenhamovu klubu, londonski je klub ostao bez sportskog direktora pa je brzo praktično obezglavljen po pitanju sportske politike. Tehnički direktor Fabio Paratici prisiljen je napustiti klub.

Naime, Paratici je bio tehnički i sportski direktor Juventusa do 2021. godine tijekom malverzacije zbog koje je Juventusu ove sezone oduzeto 15 bodova, dok je Paratici dobio suspenziju od 30 mjeseci.

Prvotno se odnosilo na igranje nogometa u Italiji, no FIFA je suspenziju proširila na cijeli svijet pa redatelj više ne može raditi ni u Engleskoj.

S obzirom na to da je kazna objavljena u siječnju, Paratići je do sada samo radio jer mu suspenzija nije službeno produljena, a sada se žalio na tu odluku. Podsjetimo, Juventus je tijekom pandemije ilegalno vodio knjige, napuhavao vrijednosti transfera i plaćao igrače ‘ispod stola’.

Malo ironično, još u utorak je Paratici komentirao Conteovu smjenu te je govorio o tome kako su klubovi i on fokusirani na pronalazak zamjene i nastavak puta.

Nastavak puta, barem za Paraticija u sljedeće dvije i pol godine, ipak neće biti…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr