Zlatko Dalić: 'Mislim da sam uspio i pokazao da vrijedim. Hrvatska je najbolja u Europi'

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić poveo je Hrvatsku u početku svojih već trećih kvalifikacija na klupi, a četvrtih ako uračunavamo i dovršavanje onih za Rusiju. Nakon četiri boda, izbornik je dao intervju za RTL Danas te se osvrnuo na učinjeno, ali je i najavio lipanj.

“Bitno je da smo zadovoljni”, započeo je. “Kad su već četiri boda, bolje da smo tri uzeli kod Turske u gostima jer su oni bolja reprezentacija od Walesa. Ipak, bitno je kako će biti nakon osme utakmice, a ne sada”, kaže, pa nastavlja o tome da slijede neki lakši suparnici na ljeto.

“Nema komfora i opuštanja. Imamo u šestom mjesecu i Ligu naciji pa ćemo znati što su odradili i naši suparnici. Idu nešto lakše utakmice, ali opuštanja nema.”

Izbornik je odradio 72. utakmicu na svojoj reprezentativnoj grupi te se izjednačio s Ćirom Blaževićema povodom tog uspjeha malo se dotaknuo ocjene svog rada.

“72 puta nije lako biti izbornik ni u vlastitoj kući, a kamoli voditi Hrvatsku kraj svih tih interesa, medija, kritike. Proći kroz sve to neokrznut i uzeti dvije medalje, ući u Final Four Lige nacija i nakon pet i pol godina imati sve u svojim rukama, to je nešto fantastično. Mogu reći da sam uspio i da vrijedim, bit ću malo atipičan za sebe. Ponosan sam na sve oko sebe i na ovih pet i pol godina.”

Sjajno je u Turskoj odigrao Mateo Kovačića Dalić smatra da je upravo on sljedeći vođa reprezentacije nakon Luke Modrića.

“Mislim da je. Bio je osporavan, ali je pokazao kvalitetu i ima moje povjerenje. Odigrao je jučer fantastično u svim fazama. On je jedan od nositelja, njegovo vrijeme je došlo i bit će ga još. Sigurno će biti budućnost kad stariji odu, on je taj koji će biti vođa.”

Još jednom posljednji osvrt na slučaj s Andrej Kramarić na koji zaista više nema smisla vraćati se.

“Nemam potrebe za upozoravanjem. Desi se, to je normalno i to smo riješili. Nema potrebe za takvim halabukom, bilo je važnijih stvari od te situacije. Sve što smo napravili, napravili smo kao tim. Kramarića ne mislim osuđivati, ta halabuka i drama nisu nam potrebne.”

Za kraj, Dalić je najavio lipanjske akcije i pohod na osvajanje Lige nacije. Izbornik smatra da Hrvatska vrijedi i svoju uobičajenu poniznost mijenja isticanjem svih uspjeha.

“Nakon Eura, Hrvatska je broj jedan u Europi. Po statistikama i rezultatima smo po prvi put najbolji u Europi. U 25 utakmica imamo najmanje poraza. Imamo pravo nadati se dobrim rezultatima. Hrvatska igra onako kako joj najbolje odgovara, kvaliteta ekipe je nametnuti svoj stil. Hrvatska ga nameće, pobjeđuje i najbolja je u Europi. Mi smo spremni u lipnju pokušati napraviti iskorak i osvojiti Ligu naciju, ali nećemo stvarati pritisak. Nema drame, ići ćemo se nadigravati i uživati ​​u nogometu. Imamo dobru podlogu i pravo se nadati dobrim stvarima”, zaključio je.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr