Boston Celticsi su s čak 41 košem razlike razbili Milwaukee i uključili se u borbu za prvo mjesto

S obzirom da je sinoć otvorena nova sezona u MLB-u, najbolje svjetske košarkaške pozornice prepustili su bejzbolašima, pa su odigrane tek dvije utakmice u NBA-u. Prvi od njih bio je važan dvoboj na Istočnoj konferenciji, gdje su u borbi za status prvog nositelja snage odmjerile dvije vodeće momčadi.

Ne, teško bi to bilo zaključiti ako bismo sudili po konačnom rezultatu, jer jesu Boston Celticsi slavili u gostima kod Milwaukee Bucks sa čak 41 bodom razlike. Bilo je 140-99 za goste iz Massachusettse, pa su se Celticsi pet kola prije kraja regularnog dijela približili vodećim Bucksima na samo dvije pobjede zaostatka. Sada imaju bolji međusobni učinak, s dvije pobjede u tri utakmice ove sezone.

Prvo ime ove utakmice bio je Jayson Tatumu ovaj trijumf ugradio je čak 40 svojih poena, a pratio ga je gotovo jednakom brzinom Jaylen Brown s 30. Tatum je do ovog učinka došao uz čak osam ubačenih trica, a sada u tijek ove sezone ima čak 233 uspješna pokušaja za tri poena. S druge strane, Brown je samo nastavio svoju sjajnu formu u ožujku, mjesec je zaključio s prosjekom od 28 poena.

3-22 iz tri u poluvremenu, uključujući 0-11 u 2. četvrtini.

Većina pokušaja bez uspjeha u četvrtini ove sezone. pic.twitter.com/azPfohvS4c

— StatMuse (@statmuse) 31. ožujka 2023

Inače, utakmica je praktički bila riješena već u prvom poluvremenu, Celticsi su na veliki odmor otišli s čak 28 poena prednosti. Tada je na semaforu stajao 75-47 za goste, a samo Tatum i Brown imali su gotovo isti broj poena (42) kao čitava momčad Milwaukeejeva. Bucksi do kraja utakmice nisu uspjeli prebaciti granicu od 100 poena, što im se nije dogodilo u protekle 33 utakmice, odnosno od sredine siječnja.

Boston će se večeras morati još više približiti vrhu Istoka, jer ga čeka dvoboj protiv Utah Jazzadok će Bucksi na terenu tek u noći s nedjeljom na ponedjeljak.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr