Još samo jedan dan u uredu: Ivica Zubac u porazu od Memphise skupio 15 poena i skokova

Po drugi put u tri dana, nedugo nakon pobjeda 141-132 zahvaljujući utakmici sezone Russella Westbrookaopet su Los Angeles Clippersi gostovali u Memphisu kod Grizzliesa. Iako su tada Clippersi prekinuli Memphisov niz od 12 domaćih pobjeda, ovoga su puta Honeymoonersi započeli novi.

Slavio je Memphis sa 108-194 i ovo je tek treći put u posljednjih 38 utakmica, što je brojka koju je odabrala sama NBA stranica, da su Clippersi ostali ispod 100 poena. Naime, od ranog siječnja Clippersi su najbolja trostruka momčad lige s 39,8 posto bodova i šestim napadom NBA sa 118,6 poena na 100 poena.

Ovaj put nije bio tako. Vodili su gosti pri kraju prve dionice s 34-14, ali ulaskom klupa promijenilo se stanje pa su polovicom druge dionice došli Grizzliesi na 40-38, a više se do kraja nisu osvrtali.

Clippersi su ovim porazom 108-94 pali na omjer 41-37 sa 6-4 u zadnjih 10 utakmica te su peti na Zapadu, ali s istim omjerom kao i šesti Golden State Warriorsi. U posljednje četiri utakmice mora se dosta povući jer LA Lakersi ja NE Pelikani dosegao 39-38, tako da se prvaci i Clippersi suočavaju s borbom koju moraju izbjeći play-ina.

No hajde, barem je Ivica Zubac imao dobru večer. Hrvatski je centar ordinirao reketom iuu samo 25 i pola minuta na terenu skupio je po 15 poena i skokova. Gađao je iz igre 6/10 uz tri bacanja, a čak pet skokova imao je u napadu. Tome je dodao i dvije ukradene lopte te jednu blokadu.

Bio je tako praktički prvo ime svoje ekipe jer Norman Powell ubacio je 16 bez nekog učinka u ostalim rubrikama, dok je Westbrook imao 11 asistencija, ali sa samo četiri igrača.

Desmond Bane s 22 je poena i devet asistencija bio prvo ime Grizzliesa i susreta. Luke Kennard svojoj je bivšoj momčadi sasuo pet trica za 17 poena i šest skokova, dok je Xavier Tilman uz 14 ubačaja uhvatio i osam lopti.

Grizzliesi se ne moraju brinuti za svoju poziciju: s omjerom 49-28 drugi su na Zapadu, dvije pobjede manje od prve i više od treće.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr