Španer za sva vremena: Wahbi Khazri ukrao je fenomenalnu akciju protiv Marseillea

Igor Tudor danas je sa svojim Marseilleom dočekao Montpellier u 29. kolu Ligue 1 nadajući se novoj pobjedi nakon povratka reprezentativca s pauze, ali nju nije dočekao. U vrlo lošoj utakmici odigrano je 1-1.

Vjerojatno najljepši potez utakmice dogodio se već u 12. minuti. Wahbi Khazri tada je prodao sombrero Mateju Guendouziju u vlastitom šesnaestercu, onda povukao kontru sa svoje polovice i zatim proslijedio loptu za Elyhea Wahija koji ju je odmah dodao na potpuno otvorenu desnu stranu do Arnauda Nordinaa on je matirao rubena bijela za 1-0. Prvotno je označeno zaleđe, ali VAR sustav ipak je presudio u gostujuću korist i Montpellier je poveo.

Iskusni Khazri tada se istaknuo krasnim primanjem, prodorom i izbacivanjem naivnih Marseilleovih defenzivaca; tuniški španer napravio je puno lijepih poteza u karijeri, ali večerašnji je bio jedan od upečatljivijih.

Marseille je izgledao prilično pasivno i do 44. minute nije imao udarac unutar okvira gola, no onda je poentirao. Vaš Mamadou tada je igrao rukom u vlastitom kaznenom prostoru i poklonio penal Olympiqueu, a Guendouzi je bio precizan s bijele točke za svoj drugi prvi pogodak ove sezone.

Sljedeću veliku šansu zapravo smo dočekali u 63. kada je Khazri promašio iznimno obećavajuću priliku nakon izgubljene lopte Seada Kolašinac tj. gostujući kontre. Ne, Montpellier nije uspio doći do novog vodstva, a Marseille nije imao dovoljno konkretnosti za preokret.

Tušini momci sada imaju 60 bodova na drugom mjestu; prvoplasirani PSG je na 66 s utakmicom manje i sada je dobio dodatni poguranac u lovu na naslov, a Leće je treći s 57 i još treba odigrati svoj susret 29. kola. S druge strane, Montpellier je 11. s 37 bodova, siguran od ispadanja, ali i relativno daleko od Europe.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr