Mašina iz Bjelovara: Luka Božić prvi je igrač s učinkom 500/200/100 u jednoj sezoni ABA lige

Zadar je u posljednje vrijeme doživio nekoliko uzastopnih dramatičnih poraza, kako u domaćem prvenstvu, tako iu ABA ligi, a danas je nastupio u gostima kod MZT-a iz Skoplja, posljednja momčad regionalnog prvenstva.

Momčad Danijela Jusupa morala je pobijediti ukoliko je željela održati šanse za ulazak u doigravanje, no doživjela je još jednu dramatičnu utakmicu u kojoj je izgubljena (84-80).

Zadrani su najgori period doživjeli na prijelazu iz prve u drugu četvrtinu; dvije minute prije kraja prve dionice igre su imale minus pet, a onda je MZT zabio 18 uzastopnih poena do sredine druge. Zadarsku crnu rupu zaustavio je Luka Božić pogodivši dvicu za 40-19, a klub s Višnjike onda se polako počeo buditi i otišao na poluvrijeme s minus 13.

Domaći su tri minute prije kraja treće četvrtine imali 14 poena prednosti, ali se Zadar tada vratio preko dvije trice Darija Drežnjaka i dodatnih pet božićnih bodova. U posljednjih 10 minuta Jusupovci su ušli sa samo pet koševa zaostatka i potom nastavili loviti MZT koji se konstantno izvlačio i vraćao na sve veću prednost, no Zadar se nije predao is dva Božića otvorio posljednju minutu ogleda. bacanja za 82-79.

Sunčana Čampara zatim je fauliran za još dva udarca i priliku za odlazak na pola puta, ali je promašio oba pokušaja. Potom je lopta ponovno došla do njega i uslijedio je novi prekršaj skopskih košarkaša; Čampara je promašio treći šut zaredom i na kraju smanjio na 82-80, ali su gosti u sljedećoj akciji napravili faul. Michael Caffey koji je postavio konačnih 84-80.

Božić je bio standardno najbolji pojedinac Jusupove momčadi s 21 košem, osam skokova i šest asistencija, no važnije je spomenuti da je postao prvi igrač u povijesti ABA lige koji je u jednoj sezoni upisao barem 500 poena, 200 skokova i 100 asistencija.

Luka Božić iz @kkzadar postao je prvi igrač u povijesti @ABA_Liga koji je u jednoj sezoni napisao:

5️⃣0️⃣0️⃣➕poziv
2️⃣0️⃣0️⃣➕skokova
1️⃣0️⃣0️⃣➕asistencija

— Miroslav Nađ (@nagy_miro) 31. ožujka 2023

Drežnjak se zaustavio na 17 koševa, a najbolji domaći strijelac bio je Caffey s 21 košem.

Zadar sada ima omjer 10-14 na osmom mjestu, koliko i sedmoplasirani Podjela koji je danas srušio rekorde i pobijedio Borac. SC derbi može ih prestići ako svlada Cedevitu Olimpiju u gostima, a tu je i Cibona koja je na 9-14 i prekosutra gostuje kod Igokee. Ona ima utakmicu manje i jednu pobjedu manje od Vukova.

U preostala dva kola ABA lige Zadar gostuje kod Cibone i potom dočekuje Partizanskia zapetljana borba za doigravanje polako dolazi do vrhunca.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr