Svi su uz Marija: Hamburgovi igrači ponovno su podignuli Vuškovićev dres visoko u zrak

Mario Vušković jučer je suspendiran na dvije godine zbog korištenja dopinga, odlučio je sud Njemačkog nogometnog saveza u Frankfurtu. Mladi Hrvat tako je saznao ishod priče koja je počela prošlog rujna kada je bio pozitivan na prvom, a onda i drugom testu, a otad nije nastupao za matični HSV.

Čitava sportska zajednica stala je na Vuškovićevu stranu, uključujući i njegov bivši klub Hajduk, sadašnji HSV i Hrvatski nogometni savez, za čiju U-21 selekciju nastupa. Hrvatski stoper ima pravo na žalbu, neki njemački mediji smatraju da bi ona mogla biti i uspješna, a danas je u objaviti na Instagramu poručio da se neće predavati i da će se boriti svime što ima kako bi potvrdio svoju nevinost.

Usput je poželio sreću svom Hamburgu koji je danas gostovao kod Fortune iz Düsseldorfa u važnoj utakmici 26. kola 2. Bundeslige. Njemački velikan obranio je sedam bodova prednosti u odnosu na domaću momčad na trećem mjestu, a na kraju je odigrano 2-2.

Gosti su poveli preko Benesa Lászla koji je u petoj minuti pogodio iz odbijanca nakon obranjenog kaznenog udara, ali je Fortuna do predaha preokrenula preko David Kownackog ja Felixa Klausa. Konačnih 2-2 postavio je domaći igrač Christoph Spreman koji je u 75. minuti uvalio loptu u svoj gol.

90’+5 🕕 završni zvižduk. 🔚

Dijelimo bodove @f95.
__
📻 https://t.co/ahsn8WT7dh
📱 https://t.co/0j4munWO10#F95HSV 2:2#nurderHSV pic.twitter.com/xqCjdSdXJ7

— Hamburger SV (@HSV) 31. ožujka 2023

Potez utakmice zapravo se dogodio u petoj minuti kada je Bénes nakon postignutog gola otrčao do klupe i uzeo Vuškovićev dres, a zatim ga podignuo i stavio ruku na srce. Isto je poslije utakmice pred navijačima napravio Glumio je reisa.

HSV je zasad treći u 2. Bundesligi s 50 bodova; toliko broji i Heidenheim s utakmicom manje na drugom mjestu, a Darmstadt prvi je s 55.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr