Vrućina na Gripama: Split je protiv Borca odigrao jednu od svojih najvećih partija u ABA ligi

KK Split danas je dočekao Borac na Gripama s nadom da će izboriti pobjedu i zadržati nadu za plasman u doigravanje, a pritom je odigrao jednu od najuspješnijih utakmica u povijesti ABA lige.

Naime, Žuti su pobijedili goste iz Čačka rezultatom 113-99 i tako odigrali svoju treću najproduktivniju utakmicu po broju osvojenih bodova u ABA ligi. Prethodno su dali 117 bodova Zagrebu i 116 Budućnosti; oba nastupa dogodila su se u sezoni 2003./04.. Inače, splitski klub tek je pet puta postigao 100 ili više poena u ABA-i.

Domaći su se već nakon prve četvrtine raspištoljili i poveli 36-20; Borac je malo ublažio zaostatak na startu druge dionice kada je napravio seriju 12-4, ali su Splićani održali efikasnost i otišli na poluvrijeme s 14 razlike. U prvih 20 minuta Žuti su zabili 62 poena, što je njihov rekord u prvom poluvremenu neke utakmice ABA lige.

6️⃣2️⃣ poena @kksplit_ je najviše što je Split ikada postigao u @ABA_Liga u prvom poluvremenu

— Miroslav Nađ (@nagy_miro) 31. ožujka 2023

Borac u nastavku nije mogao ništa budući da se Split nikako nije zaustavljao; u trećoj četvrtini ekipa Srdjan Subotić postigla je 35 poena i otišla na 26 razlika, a kasnije je samo privela susret kraju. Splićani su imali sjajnih 71 posto realizacije šuta za dva poena, a nadigrali su Borac u svim kategorijama osim ukradenih lopti.

Žute je predvodio Shannon Shorter s 25 poena, a dva manje je ugradio Lewis Sullivan koji je dodao još 13 skokova. Također treba spomenuti Dominika Mavru kojemu se također napisao double-double sa 17 poena i 12 asistencija, a toliko je poena ostvario i Tyrell Nelson. Najbolji Borčev pojedinac bio je Hunter Hale s 30 poena.

Split je sada popravio svoj omjer na 10-14 i trenutno drži sedmo mjesto u ukupnom poretku s utakmicom manje u odnosu na izravne konkurente Zadar ja SC derbi (10-13) the Cibonu (9-14). Žuti dočekuju lanternista do kraja MZT i idu na pakleni put crvena zvijezda.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr