Joshua nakon prve pobjede od 2020.: 'Furyju, ti si na redu. Bila bi mi čast boriti se za sve pojaseve'

Londonska O2 Arena bila je pozornica velikog boksačkog spektakla, u glavnoj borbi snage su se odmjerile. Anthony Joshua ja Jermaine Franklin. Slavni britanski boksač najavljivao je da bi u slučaju poraza to mogao biti njegov posljednji nastup u karijeri, no odlazak u mirovinu ipak će malo pričekati. Naime, Joshua je slavio jednoglasnom sudskom odlukom, prva mu je to pobjeda još od prosinca 2020.

Podsjetimo, od tada je u dva navrata izgubio od Ukrajinca Aleksandra Režete. Sinoć je Joshua podsjetio na svoje najslavnije dane, uvjerljivo je vladao borbom, dok je Franklina prepustio tek sami kraj borbe. No, ni to nije bilo dovoljno Amerikancu za pobjedu, sva tri suca bila su naklonjena britanskom boksaču.

Zamah. pic.twitter.com/73Rwm0i04z

— Anthony Joshua (@anthonyjoshua) 1. travnja 2023

Još se ne zna tko će biti idući Joshuin protivnik, ali moglo bi to biti neko veliko ime. Dapače, mogla bi to biti čak i borba za svjetsku titulu, jer su pregovori između Usika i Tysona Bijes vrlo vjerojatno propali, pa bi potonji mogao dati priliku Joshui. I sam AJ je takvo što najavio, u svojim izjavama poslije sinoćnjeg meča:

“Želim ispuniti želju navijača, a jasno je što to znači. Tysone Furyju, ti si na redu. Bili bi mi čast boriti se za sve te pojaseve. Već smo pregovarali, idemo nastaviti i dogovoriti se, godine nam idu”, poručio je Joshua. Na potezu je sada njegov promotor Eddie Hearnpa bismo uskoro mogli pratiti novu borbu za Britaniju…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr