Kome ide Pichichi? Pitajte Lewandowskog koji je zabio 17 ligaških golova protiv Elchea

Barcelona i dalje juriša prema naslovu prvaka; u prvoj utakmici nakon povratka s reprezentativne stanke Xavijevi dječaci su otišli posjetiti lanternista Elcheu i ostvarili očekivanu pobjedu rezultatom 4-0.

Sada imaju 71 bod, 15 više u odnosu na Real Madrid koji ima i utakmicu manje, a Robert Lewandowski ponovno je isporučio. Baš kako se, uostalom, od njega i očekuje.

Sjajni Poljak isključio je mrežu u 20. minuti kada je, poslije ubačaja iz prekida i gužve u šesnaestercu domaćina, poentirao na dodavanje Ronald Araúj probio je po sedmi put ove sezone u prvenstvenim utakmicama. U toj kategoriji vodi igrače iz La Lige.

Iako nismo vidjeli puno prigoda u prvom poluvremenu, utakmica je bila puna tempa, a Elche je nekoliko puta izletio u vrlo neugodne situacije pred Barceloninim golom. Ipak, Xavijevi dečki držali su stvari pod kontrolom, au 56. otišli su na 2-0 preko Ansua Fatija koji je konačno završio svoj golgeterski post u Primeri.

Barcelonina desetka tada je posljednjim udarcem s ruba šesnaesterca poentirala i tako došla do svog prvog pogotka u La Ligi još od listopada prošle godine. U međuvremenu je postigao tri gola u Kupu kralja, a Blaugrana je otišla na 3-0 10 minuta kasnije.

Gavi je tada uposlio Lewandowskog koji je bio brži od Elcheovih stopera i nekako provukao loptu ispod domaćeg vratara. Édgara Badíje. Bio mu je to 17. zgoditak u prvenstvu u aktualnoj kampanji; trenutno je prvi u poretku za najboljeg strijelca lige, a sada je pobjegao Enesu Ünalu na četiri pogotka prednosti. U svim natjecanjima zabio ih je 27.

🥶 Robert Lewandowski je najbolji ledolomac u La Ligi ove sezone, jer je sedam puta otvorio gol, više od bilo kojeg drugog igrača. 🧊⛏️ pic.twitter.com/L9NdV6T6sl

— FC Barcelona (@FCBarcelona) 1. travnja 2023

Postigao je konačnih 4-0 Ferran Torres u 70. minuti i tako okrunio finu partiju; prethodno je asistirao za Fatijev gol, a njegov mu je namjestio Lewandowskog i tako još malo podebljao svoj bogati skor.

Dakle, Barcelona juri prema naslovu, a Elche prema ispadanju; drži posljednje mjesto u Primeri, a sigurna zona udaljena je punih 14 bodova.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr