Jači i od suspenzije: Juventus je svladao Veronu i tako upisao sedmu pobjedu u proteklih osam kola

Sredinom siječnja je Juventus dobio veliku suspenziju, oduzeto mu je tada čak 15 bodova. Činilo se kako je to uvelike utjecalo na njegovu momčad, jer je u prva dva kola nakon te odluke u prvenstvu upisao po jedan remi i poraz. No, otad kao da se sastavi pod vodstvom trenera Massimilliana Allegrija dodatno zainatio te počeo nizati pobjedu za pobjedu.

Najnovija je stigla večeras, u domaćem ogledu s Grčka Veronom, koja je poražena rezultatom 1-0. Tako je Juventus ubilježio već sedmu pobjedu u proteklih osam kola, u tom je periodu od gotovo dva mjeseca jedino Roma izbjegla poraz te slavila s 1-0. Bianconeri su se uz ovaj niz te unatoč suspenziji posve približili mjestima koja vode u Ligu prvaka, pa tako i za četvrtom Atalanta zaostaju samo četiri boda.

Domaći nikako nisu mogli doći do vodstva, dugo su se u tome mučili protiv čvrste Verone. Pogotaka u prvom poluvremenu nije bilo, no on je pao nakon samo 10 minuta igre u nastavku. Bila je to lijepa timska akcija, u kojoj su Juveovi igrači u nekoliko točnih dodavanja prevarili gostujući sastav, a na kraju je lopta stigla do Moisea Keana.

👌 👀 👌 pic.twitter.com/YxS96fjbu6

— JuventusFC 🇬🇧🇺🇸 (@juventusfcen) 1. travnja 2023

Mladi talijanski napadač rutinski ju je pospremio u mrežu, njegov je šesti ovosezonski gol u Serie A, a prvi nakon mjeseca i pol dana pošte. Tako je na najbolji način iskoristio priliku koju mu je pružio Allegri, za početak je na klupi ostavio Dushan Vlahović. Odmorio ga je tako za utorak, kada se igra prva polufinalna utakmica kupa s Između.

I to je jedna od Juventusovih mogućnosti za plasman u UEFA-ina natjecanja, točnije u Europsku ligu. Ne, Allegrijevi momci inače ne pucaju na to, već je njihov glavni i jedini cilj Lige prvaka…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr