Leko nakon Šibenika: 'Dinamo je druga galaksija za nas. Nama je fokus iz treninga u trening'

Hajduk je danas imao vodstvo 3-0 na Šubićevcu i naposljetku pobijedio domaći Šibenik rezultatom 3-2. Iako je na kraju bio gušt, Bijeli su pokupili trobod i primaknuli se na sedam bodova vodećem Dinamu koji je prethodno remizirao s Gorica.

Hajdukov trener Ivan Leko prokomentirao je današnju utakmicu.

“Mislim da smo bili dobri u početku, prvo poluvrijeme”, njegove izjave prenosi Dalmatinski portal. “Imali smo kontrolu. Marko ja Yassin su bili baš dobri. Zabili smo gol, mogli još par. Prvo poluvrijeme je Šibenik bio neopasan. Drugo poluvrijeme otvorili smo dobro. Ova utakmica treba otići na 0-5. Znamo da je prvi balun bitan, a drugi još bitniji. Bili smo mekani. Nakon svega je moglo biti 3-3, uzmi konop… Ovo je dobra škola. Lijepo je vidjeti sve ljude u klubu, svi počinju vjerovati da možemo dobiti. I dalje imamo problem, ali lijepo je vidjeti da ljudi opet vjeruju.”

Marko Livaja zabio je jedan gol i namjestio dva, a Hajduk je počeo imati problema nakon što je on izašao iz igre.

“On je najbolji igrač, lider, svi sve znaju”, istaknuo je Leko. “Nitko drugi na njegovom mjestu ne bi igrao. Prima injekcije, trpi bolove. On ima emocije za ljude koji ga zasluženo vole. Pokazao je koliko je bitan. Što je Benzema Stvaran, to je Marko nama. On to pokazuje iz utakmice u utakmicu.”

Pohvalio je i Benrahoua:

“On je dobar. Bila je ideja kada smo ga dovodili da ćemo dominirati u ligi i da će on između linija biti opasan. On je pogotovo dobar kada mi dominiramo. Odradi veliki dio posla. Lagano radi presing. Svaka utakmica je na 12 kilometara. To su ozbiljni brojevi za ozbiljnu ligu. ”

Minus sedam u odnosu na Dinamo? Leko inzistira na tome da Hajduk trenutno nije porastao najvećem rivalu.

“Dinamo je druga galaksija za nas”, napomenuo je. “Imaju pet igrača u reprezentaciji. Nama je fokus iz treninga u trening, iz tjedna u tjedan.”

Ivan Dolček ponovno je uvalio golčinu matičnom klubu, a Hajdukov trener želio bi ga imati na raspolaganju.

“Odličan je igrač. Vidio sam njega, Vic, Teklića”, nabrojio je. “To su svi naši momci koji su među 10 najboljih igrača lige, ako maknemo Dinamo. Bio bih sretniji da je on kod nas.”

Sljedeća je na redu Istraprotiv kojeg je Hajduk izgubio 3-0 u posljednjem ogledu u Puli.

“Sjećam se kako smo bili poniženi, kako smo patili”, prisjetio se Leko. “Postoji motiv, ali trebamo iskontrolirati emocije.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr