Košarkaška meka će gorjeti: Knicksi su nakon jedne sezone izbivanja opet izborili doigravanje

Madison Square Garden još će jednom vidjeti doigravanje, svoje drugo u posljednje tri sezone. 2021. ispali su New York Knicksi u prvom kolu 2022. nije ih bilo, a sada će se u doigravanju vjerojatno s petog mjesta nakon slavlja nad Washington Wizardsima.

Jalen Brunson ja Quentin Grimes ubacili su se po 27 koševa za slavlje 118-109 i nastavak buđenja franšize nakon bolnih sedam godina posta i tavorenja na početku lige do pretprošle sezone.

Wizardsi su na poluvremenu imali vodstvo 61-53, ali sjajnom trećom Knicksi su okrenuli te su stigli do 46. pobjede uz 33 poraza. Brooklyn Netsi na šestom su mjestu s 43-35, a vrućina Miamija već uigravanje mjesto zaostaje s 41-37 pa je za Knickse doigravanje sigurno, a sigurna je vjerojatno i peta pozicija.

KLINČOVAN ✅ pic.twitter.com/SYyk4c9jLP

— NEW YORK KNICKS (@nyknicks) 3. travnja 2023

Četvrto slavlje u nizu upisala je momčad iz New Yorka, a ovo će joj biti tek peto doigravanje u posljednjih 20 godina. Naime, imali su nakon i od 2004. do 2011., a najdalje u tom periodu stigli su 2013. kad se igralo polufinale Istoka.

Najboljem dvojcu pomogao je i Immanuel Quickley s 22 ubačaja, šest skokova i pet asistencija, dok je Obi Toppin zabio 21.

Kod Wizardsa je Corey Kispert zabio 29, ali momčad iz glavnog grada eliminirana je iz borbe za uigravanje s 34-44 na 11. mjestu. Ovim porazom, uz svoju pobjedu od 128-108 nad Charlotte Hornetsima, uigravanje osigurali su Toronto Raptorsi.

Još je jedno mjesto sigurno, a to su Milwaukee Bucksi na vrhu Istoka. Oni su se u derbiju gornjeg doma nadvisili Philadelphia 76erse na 117-104 oz Giannisova 33 poena i 14 skokova Boston više ne može stići.

Ostane li ovakvo stanje na tablici, Knicksi će u prvom kolu doigravanja na Cleveland Cavalierse s barem dvije utakmice na svom terenu, u košarkaškoj meki…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr