Ne mogu Messi i Mbappé uvijek spašavati: Lyon je razotkrio PSG-ove bolje i nanio mu novi poraz

Nakon poraza od Rennesa, Christophe Galtier nadao se kako će njegov Paris Saint Germain propisno odgovoriti i pobijediti Lyon u derbiju 29. kola Ligue 1 na Parku princeva, no to se nije dogodilo. Gosti su pobijedili 1-0

Lyon je, zapravo, u prvom poluvremenu bio bolja momčad, a dobio je priliku i kapitalizirati se; Gianluigi Donnaruma srušio je Alexandrea Lacazettea u svom kaznenom prostoru u 36. minuti. Sudac Francois Letexier pokazao je na bijelu točku, a bivši Arsenalov napadač je odlučio sam realizirati šansu i to neuspješno.

Poslao je Donnarummu u krivu stranu, ali je gađao previše ukoso i pogodio vratnicu. Zanimljivo, popularni Laca s bijele točke u Lyonu ima mizernu realizaciju; zabio ih je tek sedam od 31 pokušaja u službenim utakmicama.

Zanimljivo, Parižani su tražili kazneni udarac u svoju korist u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je lopta u ruku pogodila Dejana Lovrena (koji je, usput rečeno, odigrao vrlo dobru utakmicu), ali Letexier nije ponovno puhnuo u zviždaljku. Najbolju prigodu u prvom poluvremenu domaći su dočekali par trenutaka ranije kada je Renato Sanches opasno potegnuo s 20-ak metara i dobro ispružio Anthony Lopez na Lyonovu golu, a tada se činilo kako PSG hvata ritam i da bi mogao zapapriti Lavovima u nastavku.

Ne, dogodilo se suprotno. Thiago Mendes u 56. poslao je loptu prema Saël Kumbedi na desnoj strani, a on je proigrao mladog Bradleya Barcolu koji je gađao suprotni kut, krivo poslao Donnarummu i zabio za 1-0. Mladi, 20-godišnji Francuz zabio je svoj četvrti prvenstveni gol ove sezone dok je PSG pritiskao da izbjegne drugi uzastopni poraz kod kuće.

Ne, Lyon je umalo udvostručio prednost u 67. minuti i to opet preko Barcole koji je ušao u sjajnu priliku poslije utakmice Maxencea Caquereta, ali Donnarumma je uspio obraniti. Parižani su u tim trenucima dobro visjeli u obrani i po tko zna koji put ove sezone izgledali su neuvjerljivo, no često se događalo da na individualnu kvalitetu Kylian Mbappéa ja Lionel Messi preokretu utakmice.

Ipak, to se večeras nije dogodilo. PSG je poslije Rennesa izgubio i od Lyona, a njegovi problemi sa sustavom koji je najvećim zvijezdama ne paše razotkrivaju se iz tjedna u tjedan. Leće ja Marseille na drugom, odnosno trećem mjestu udaljeni su šest bodova od vodećih Galtierovih momaka; PSG u sljedeća dva kola nastupa protiv Lijepo i baš protiv Lensa.

Međutim, kao da svi nekako znaju da će momčad s Parka prinčeva osvojiti naslov, bez obzira na loše predstave i ne tako veliki zaostatak glavnih “konkurenata”.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr