Ako ste zaboravili, tu su da vas podsjete tko je prvak: Milan je s četiri gola protutnjao Napuljem

Možda će Napoli vrlo skoro osigurati naslov talijanskog prvaka, ali dok se to ne dogodi, Scudetto je i dalje Milanov. Ako ste zaboravili tu činjenicu, Rossoneri su tu da nas sve skupa podsjete.

Derbi kola na stadionu Diega Armanda Maradone donio je dvoboj aktualnog i budućeg prvaka, a Milan je doslovce protutnjao Napuljem odigravši svoju ponajbolju partiju u dugom vremenu s 4-0.

Moramo duboko istražiti rezultate kako bismo pronašli posljednju utakmicu u Serie A kada je Napoli primio četiri: bilo je to još u veljači 2021. u porazu od 4-2 od Atalanta. Nakon toga, pamti se 5-2 poraz od Firentinac u kupu, ali u produžetku te Barceloninih 4-1 u Europskoj ligi prošle sezone.

4 – Prije AC Milana, posljednja ekipa koja je mogla postići četiri pogotka u gostima protiv prvoplasiranih momčadi na početku utakmice Serie A bila je Fiorentina, protiv Intera 27. rujna 2015. (4-1). Vrtoglavica.#NapoliMilano

— OptaPaolo (@OptaPaolo) 2. travnja 2023

Osim toga, nitko ovako nije ponizio Napoli jer u gore navedenim susretima i Napolitanci su zabili pokoji gol, a ovdje su potučeni i obrani iu napadu.

Od početka je sve krenulo na mlin Rossoneri koji je u 25 minuta postigao dva pogotka i postao prvi koji je to izgubio u prvenstvu protiv Napolija od Juventusa još 2019.

Sve je počelo u 17. minuti kad je Brahim Diaz sve je zakuhao sjajnim driblingom na desnom krilu gdje je izbacio dvojicu, a onda se gurnuo u prostor Rafaela Lea koji iz situacije jedan na jedan ne griješi.

Osam minuta kasnije Díaz je asistenciji dodao i gol. Dočekao je na petercu loptu koju je nakon ubačaja samo okrznuo Olivier Giroud i prodao fejk pa pucao i pogodio same rašlje iz bloka za novi šok.

Logično je nakon toga Napoli krenuo napadati, skupili su se domaći iu prvom dijelu devet udaraca, a dominiraju i početkom drugog dijela. Ne, sve su promašivali i usred dominacije u drugom poluvremenu opet se ukazao Leão.

Portugalac je sjajno potegnuo i između trojice opalio u prvi kut s lijeve strane nakon dodavanja njemu u sredinu Sandro Tonali pa je u 59. minuti već 3-0.

A ako je Leãov prodor bio sjajan, što tek onda reći za Alexisa Saelemaekersa. Belgijac je primio loptu na 30 metara, a onda je na Maradoninom stadionu kanalizirao svog unutarnjeg Maradon. Čovjek se samo prošetao između četvorica te je izbio peterac i golmana gurnuo kroz noge za nestvarnih 4-0 u 67. minuti.

Tu je, dakako, sve već bilo gotovo. Stefano Pioli zato je malo zarotirao i odmorio startere, a posljednjih 15 minuta dobio je i Ante Rebić.

Milan je tako na najbolji mogući način prekinuo niz od četiri utakmice bez pobjede, a posljednji put nekome je četiri pogotka zabio u studenom kada je deklasiran u Ligi prvaka. RB Salzburg.

Napoli je, naravno, i dalje uvjerljivo prvi sa 71 bodom, 16 više od drugoplasiranog Lazija. Milan je skočio na treće mjesto s 51, a slijede Između ja Roma s bodom manje.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr