Mlado i staro: Kruno Simon i Vito Kučić iskombinirali su 46 poena u torpediranju Splićana

Kao idealan spoj mladosti i iskustva zamišljena je ova momčad Cedevita Junior, a danas je jedna od onih večeri kad to u svojoj punini dođe do izražaja. Vitamini su u Trnskom vladali Podjela u četvrtom kolu Lige za prvaka baš na krilima tog kontrasta.

Naime, 16 godina razlike dijeli Krunu Simona ja Vitu Kučića koji su bili prva imena susreta. Prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatske košarke na beku iskombinirale su se za 46 poena u pobjedi 94-87, prvoj za Cedevitu otkako se hrvatsko prvenstvo podijelilo na dvije lige.

Imala je Cedevita oko 15 do 20 razlike kroz veći dio susreta jer je ranije sve krenulo ulaziti pa je na koncu prve dionice 28-11, a na poluvremenu čak 57-40 i već je tada Simon stigao do 18 poena.

Kasnije se ipak malo odmorio i usporio, a preuzeo je Kučić. Ipak se favorizirani Split u posljednjim minutama vratio preko Mate Kalajžića ja Tyrella Nelsonaali bliže od šest razlika u jednom trenutku nije mogao.

Simon je na kraju zabio 24 poena, ali je imao i pet skokova te čak osam asistencija za 30 minuta na parketu. Kučić je dodao 22 uz po dva skoka i asistencije, ali i četiri pogođene trice. Josip Batinić također je bio dobar s 15 ubačaja.

Split je očito bio umoran nakon pobjede nad borci pa je Srđan Subotić proširio rotaciju, a Kalajžić je s 19 poena bio prvo ime gostiju. 18 je ubacio Nelsona, a dva manje mu sunarodnjaka Shannon Shorter.

Split je tako upisao prvi poraz u Ligi za prvaka i peti ukupno uz 21 pobjedu, dok je Cedevita trenutno četvrta s 19-7.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr