Horvat se oglasio o smjeni: 'I drugi potpisuju ugovore unaprijed, kod mene je to bio problem'

Iako je sezona još uvijek u tijeku, a Wetzlar u grčkoj borbi za opstanak, ovaj njemački prvoligaš svejedno je danas smijenio dotadašnjeg trenera Hrvoja Horvata. Kako su naveli iz kluba, bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije prekršio je njihov sporazum te se već dogovorio za preuzimanje novog kluba u idućoj sezoni, što im je zasmetalo.

“I mene je iznenadilo”, rekao je Horvat u kratkom razgovoru za Sportske novostipa nastavio:

“U 9 sati ujutro sam obavijestio klub da sam od iduće sezone trener Schaffhausena, u 10 su mi dali otkaz. Nisam to očekivao, ali je ljutnja kluba očito prevladala. Borba za ostanak, ne baš dobri rezultati, nervoza i tako je ispalo. Žao mi je.”

Iako je iza njega nekoliko teških mjeseci, jer je nedavno dobio otkaz i na poziciji izbornika Kauboja, Horvat je i dalje vrlo ambiciozan. Sa švicarskim klubom planira igrati iu Ligu prvaka, dok je Wetzlar od tog natjecanja miljama udaljen.

“I drugi potpisujem ugovore sezonu unaprijed, pa se to zna, a kod mene je ispao problem. Nisam odustao, želio sam da posao zbog kojeg sam došao napravio smo do kraja, ali klub je odlučio drugačije. Moj cilj je voditi klub u Ligi prvaka, a Schaffhausen ima tradiciju i kvalitetu za tako nešto, zato sam prihvatio ponudu. Ne znam što je tu sporno. Nisam želio da tako ispadne s Wetzlarom, ali ja tu ne mogu ništa”, zaključio je Horvat.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr