Split i Zadar nadaju se doigravanju ABA lige, a večeras im pomaže i Cedevita Olimpija

Podjela ja Zadar nakon dugo vremena imaju šansu postati hrvatski predstavnici u doigravanju ABA lige, a večeras su u tim nadanjima dobili svesrdnu pomoć. Naime, glavni konkurent Hrvatima je SC derbi koji je na gostovanju kod Cedevita Olimpije dugo vodio, ali je ipak u drami poražen 84-83.

Imali su Crnogorci i 14 razlike u prvom poluvremenu te vodstvo skoro 37 minuta, ali je slovenska momčad u završnici preokrenula. Mogli su Zmajčeki i lakše privesti susret kraju, ali u završnici su radili glupe greške uz sjajnu partituru Fletchera Mageeja koji je pogađao gotovo sve, osim lude trice za pobjedu.

To je svakako pozitivno za Hrvate jer bi eventualnom pobjedom SC skočio na 11-13 i dobio više od Zadra i Splita dva kola do kraja. Ovako su svi na 10-14, s tim da SC igra sa FMP o ja IgokeomSplit s od strane MZT-a ja Sa zvijezdomZadar s Cybonoma ja partizani.

Kombinacija je mnogo, ali SC ima bolji omjer u odnosu na Split s 2-0, a lošiju koš-razliku od Zadrana u omjeru 1-1. Split je dva puta svladao Zadar pa bi u takvom krugu tri momčadi Zadrani izvisile s jednom pobjedom od četiri susreta, SC bi bio sedmi s tri slave, a Split osmi u slučaju da svi završe na istom omjeru.

Zato je najbolja oklada za dva hrvatska kluba u doigravanju to da SC izgubi oba svoja susreta do kraja, a Zadar i Split upišu pobjede u predzadnjem kolu prije utakmice s beogradskim velikanima.

Da je SC večeras slavio i otišao na pobjedu viška, tu bi vjerojatno bio i kraj zadarskih nadanja. Ovako se možemo nadati barem jednom, a možda i dva hrvatska predstavnika. Teoretske šanse s po devet pobjeda imaju i Igokea te Cibona, ali nadanja Vukova mjere se samo u teoretskoj matematici i promilima.

Josh Adams s 21 ubačajem te Edo Murić ja Alen Omić s po 15 predvodili su pobjednike, dok je Lovro Gnjidić odigrao 10 minuta bez pravog učinka.

Kod SC-a je Magee zabio 22, a sudjelovali su i hrvatski igrači. Zvonimir Ivišić zabio je 10, brat mu Tomislav osam uz šest skokova, a Mateo Drežnjak ostao je na šest ubačaja.

U sljedećem kolu za šest dana SC dočekuje petoplasirani FMP, koji je već osigurao doigravanje, ali se s Megom bori za petu poziciju. Ova utakmica igra se u ponedjeljak, 10. travnja, dok će Split sedam dana igrati protiv MZT-a, a Zadar osmog u derbiju s Cibonom.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr