Good ebenin, uistinu: Ollie Watkins samo u jednom u proteklih 10 kola nije sudjelovao u golu

Otkako je Unai Emery stigao u Birmingham, samo su vodeći Arsenal (41) i Manchester Grad (32) osvojili više bodova od Aston Ville (29). Kada bi ovaj trener poželio za Uskrs izgraditi najboljeg igrača svoje momčadi najfinijom španjolskom šunkom, sigurno bi ju poslao na adresu Ollies Watkinsa.

Ovaj engleski napadač bio je vrlo učinkovit u proteklom razdoblju, pogotovo ako se pogleda njegova statistika u zadnjih 10 kola, uključujući i ovo večeras. Emeryjeva momčad je u gostima kod Leicestera, a Watkins je već u prvom poluvremenu zatresao mrežu i poboljšao svoj sjajan učinak. Naime, samo u jednom od tih 10 kola, odnosno od sredine siječnja, nije sudjelovao u pogotku svoje momčadi.

U većini njih je bio strijelac, i to u osam različitih utakmica, dok je u domaćem slavlju od 3-0 protiv Bournemoutha bio asistent. Sada je produljio svoj niz, to mu je već šesta uzastopna utakmica u gostima u kojoj je bio strijelac. U čitavoj povijesti Premier lige, samo Sergio Aguero (7) u evidenciji Robin van Persie (9) imaju bolji niz takvih gostovanja.

✅ protiv Southamptona
✅ protiv Man Cityja
✅ protiv Evertona
✅ protiv West Hame
✅ protiv Chelseaja
✅ protiv Leicestere

Ollie Watkins sada je zabio u ŠEST uzastopnih gostujućih utakmica u PL. 🔥

— William Hill (@WilliamHill) 4. travnja 2023

Watkins je za Leicester postigao pogodak u 24. minuti, no početno vodstvo gostiju nije dugo trajalo. Samo 11 minuta kasnije Harvey Barnes poravnao je rezultat za domaće, ali Watkins već u stilu svog trenera može reći da je ovo “dobar ebenin”, možda može biti samo još bolji…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr