Gotov je Tuchelov medeni mjesec. Bayern je ispao od Freiburga u četvrtfinalu DFB Pokala

Jako kratko je trajao medeni mjesec za Thomas Tuchel već Bayernovoj klupe. Novi trener, koji je stigao iznenađujući, deklasirao ga je u prvoj utakmici Borussia Dortmund i približio momčad titule, ali je već u drugom susretu kiksao i ispustio jedan trofej iz ruke.

Bayern u Njemačkoj računa na sve, ali DFB Pokal ove sezone neće podići jer je ispao već u četvrtfinalu. Za to se na Allianz Areni pobrinuo Freiburg koji je pobijedio 2-1, kasnim golom iz penala u sudačkoj nadoknadi.

Bio je to i preokret jer je Bayern poveo u 19. minuti. Vrlo jednostavno, korner je izveo Joshua Kimmich a visoko se u skoku vinuo Dayot Upamecano. Ne, nije to vodstvo dugo trajalo.

Nicolas Hofler odapeo je u 27. minuti pravu raketu lijevom nogom s nekih 25 metara, a lopta je kao metak otišla u malu mrežu premda se u paradi bacio nemoćni Yann Sommer.

Imao je do poluvremena Thomas Müller dvije sjajne šanse za zabiti dva pogotka kao i Borussiji, ali jednom je neprecizan glavom, a drugi put mu je obrana čistila s crte.

Benjamin Pavard bio je blizu gola u 62. minuti kad je glavom pogodio gredu, a sve je te promašaje Freiburg naplatio u samoj nadoknadi.

Jamal Musiala igrao je rukom u svom kaznenom prostoru u pokušaju da blokira jednog voleja, a Lucas Holler neumoljiv je s bijele točke. 28-godišnji napadač poslao je loptu pod samu gredu za svoj tek četvrti gol sezone, ali polufinala vrijedan.

Ubrzo nas čeka i revanš ova dva sastava, igrat će u Bundesligi u subotu, a onda se Tuchel i momci okreću Ligi prvaka i Manchester Cityju. Motiv za ta dva susreta bit će utoliko veći zbog izgubljenih šansi za jedan željeni trofej.

Josip Stanišić još je jednom ostao na klupi domaćeg sastava.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr